Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Permalink

Η«κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, που καταγράφει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2021

  • Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ότι η διοίκηση της ΕΡΤ τοιχοκόλλησε οδηγία προς την παραγωγή του καναλιού να μην παίξει βίντεο ή φωτογραφία του γεύματος Μητσοτάκη στην Ικαρία καθώς και να χρησιμοποιούνται πλάνα του Δημήτρη Λιγνάδη που είναι μόνος του και όχι μαζί με άλλους. (Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η Λίνα Μενδώνη που πριν από λίγο καιρό πόζαραν μαζί του στις πρόβες των «Περσών» ας πούμε… ). Την ίδια στιγμή που η δημόσια τηλεόραση «θάβει» το θέμα και τα ιδιωτικά ΜΜΕ τηρούν «σιγή ιχθύος», ο Guardian, το BBC, το Politico, οι New York Times, το Euractiv,  το Associated Press και πολλά άλλα διεθνή μέσα με δημοσιεύματά τους επικρίνουν την παραβίαση των μέτρων του Lockdown από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
  • Πρόστιμο 300 ευρώ για «άσκοπη μετακίνηση» βεβαιώνει η αστυνομία σε μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, η οποία από τότε που έχασε τα δύο παιδιά της και τον εγγονό της σε τροχαία δυστυχήματα, πηγαίνει στην πλατεία Πάρκου και πουλάει προϊόντα από τον κήπο της. Μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει πίσω το πρόστιμο.

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2022

  • Την Ελένη Τουλουπάκη, την εισαγγελέα που ερεύνησε το σκάνδαλο της Novartis,  καλούν οι ανακριτικές αρχές ως κατηγορούμενη. Η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της εγκληματικής οργάνωσης- συμμορίας και της παράβασης καθήκοντος.
  • Μεγάλη αύξηση στο κόστος δανεισμού: Ξεπέρασε το 2% η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Read more:
372389-genike_iskhus
Γενική ισχύς…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close