Κούλογλου για εξώδικο στην PEGA: Ο πανικός είναι της Intellexa ή μήπως του κ. Μητσοτάκη;

Permalink

Χωρίς προηγούμενο χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, το εξώδικο της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, προς την εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA, που ερευνά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην χώρα μας. Σχολιάζοντας ότι η κίνηση δείχνει καταφανώς ένα πανικό, ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Κόκκινο (Κ. Σαββόπουλος) και στο Attica TV (Α. Κλώσσας, Ευ. Βόσνου) διερωτήθηκε «Όμως πρόκειται για πανικό της Intellexa ή της κυβέρνησης που συνεργαζόταν μαζί της;»

«Η μεν Intellexa δούλευε για το Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις, το δε Μαξίμου συγκάλυψε στη συνέχεια τη δράσης της. Απόδειξη για αυτό ήταν η πεισματική άρνηση της ΝΔ να καταθέσουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην εξεταστική επιτροπή». Ειδικότερα, ο Στέλιος Κούλογλου, μέλος της PEGA, δήλωσε πως το εξώδικο κατά των εργασιών και του πορίσματος της PEGA είναι «μια ανεξήγητη κίνηση. Καταρχάς δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα, ώστε η εταιρεία να θελήσει να πάρει μέτρα για να διασφαλίσει το κύρος της. Και είναι μάλλον περίεργο, η εταιρεία να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, γιατί εκτίθεται περισσότερο…

… Οι ευρωβουλευτές-μέλη της PEGA, με τους οποίους έχω μιλήσει ή έχουν εκφραστεί δημοσίως, έχουν αντιδράσει στις απειλές της Intellexa λέγοντας ‘ας τις κάνει πράξη το συντομότερο δυνατόν’. Αυτό γιατί η Intellexa θα πρέπει να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα ώστε να δικαιολογήσει το εξώδικό της ή την αγωγή της αν συνεχίσει. Αυτά τα επιχειρήματα αναγκαστικά θα δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που είχε αποφύγει να απαντήσει. Τώρα γιατί να θέλει να εκτεθεί; Μάλλον, γιατί πίσω από το εξώδικο της κρύβεται η κυβέρνηση της ΝΔ, που δε θέλει να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

…Μάλιστα, αυτός είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες που εξετάζεται η 9η Απριλίου ως ημέρα των εκλογών. Η PEGA υπολογίζει να βγάλει το πόρισμα στα μέσα Απριλίου, περίπου στις 15 του μήνα. Θέλει, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να προλάβει το πόρισμα. Η άλλη εναλλακτική που εξετάζει είναι να καθυστερήσει τις εκλογές τόσο πολύ ώστε όταν γίνουν να έχει ξεχαστεί το πόρισμα».

Σχετικά με τις εξελίξεις που αναμένονται στις εργασίες της PEGA, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη «έχουμε την ακρόαση των επικεφαλής δυο ανεξάρτητων αρχών, της ΑΔΑΕ και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Εκτός αυτών αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου και αποστολή μιας άλλης Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, της LIBE που θα εξετάσει τα προβλήματα και τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Η κυβέρνηση προσπάθησε να εμποδίσει την αποστολή αυτή. Δε τα κατάφερε γιατί υπάρχει μια πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, που θέλει να ερευνήσει πραγματικά τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και τις υποκλοπές στην Ελλάδα.

»Αυτή η πλειοψηφία έχει απομονώσει την ΝΔ και την ακροδεξιά, που δεν είναι αντίθετη στις υποκλοπές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία Ολομέλεια, συζητήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο «η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου», η ακροδεξιά κράτησε πολύ διακριτική στάση, απείχε και όσοι μίλησαν είπαν κάποιες γενικότητες αποφεύγοντας να πάρουν θέση. Όμως, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η ακροδεξιά είναι μειοψηφία και οι έρευνες θα συνεχιστούν κανονικά. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι με τις κινήσεις του έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα διεθνώς τη χώρα».

Ειδικότερα όσον αφορά τη στάση των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, όπου ανήκει και η ΝΔ, ο ευρωβουλευτής περιέγραψε ότι «είναι δυσαρεστημένοι αλλά δε μιλούν ανοιχτά. Παλαιότερα το ΕΛΚ ήλεγχε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Πλέον στα 27 κράτη-μέλη ελέγχει 7 κυβερνήσεις μια εκ των οποίων και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επειδή, λοιπόν, του είναι πολύτιμη, παρότι πολλοί ευρωβουλευτές του αντιδρούν, το ΕΛΚ δεν παίρνει αποστάσεις. Επίσης ένοχη σιωπή διατηρεί η Κομισιόν και η Πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, η οποία ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Attica TV: https://youtu.be/0IqXprTGJe4
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Κόκκινο: https://on.soundcloud.com/erfr3


(Visited 19 times, 1 visits today)

Read more:
caucusprog
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – Εκδήλωση στα Βριλλήσια

Με την πραγματοποίηση μιας ζωντανής και εποικοδομητικής συζήτησης με το κοινό ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα “Η προοδευτική συστράτευση: ανάχωμα...

Close