Σαν σήμερα 11 Μαρτίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Permalink

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, που καταγράφει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σαν σήμερα 11 Μαρτίου 2021

  • Η αστυνομία μπουκάρει στο ΑΠΘ για να σπάσει την κατάληψη, που όπως είχε ανακοινωθεί θα τερματιζόταν την ίδια μέρα. Νέο όργιο καταστολής: ανθρωποκυνηγητό, χημικά, αθρόε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών. Απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν.
  • Δαπάνη 16.000 ευρώ εγκρίνει το υπουργείο Πολιτισμού για την αγορά 50 λευκωμάτων, που θα δοθούν ως δώρα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στη σύμβαση δεν αναφέρεται ποιος είναι ο εκδότης.

Σαν σήμερα 11 Μαρτίου 2022

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία υποστηρίζει ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση που κατέθεσε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία ευρωπαϊκή παρέμβαση στην χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου. Ωστόσο η επιστολή Μητσοτάκη δημοσιοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχε κάνει σχετική ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το αίτημα για πλαφόν στο φυσικό αέριο είχε τεθεί ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από την υπουργό Ενέργειας της χώρας Φαν ντερ Σρέτεν.
  • Ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, δίνει ρεπορτάζ για την εξέλιξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, από το σαλόνι του στην Κυψέλη, ενώ οι τίτλοι γράφουν «απευθείας από τη Μόσχα». «Μια ασθένεια του κ. Πατσούκα ήταν ο λόγος που δε βρισκόταν 129 στη Μόσχα» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ οι τίτλοι … μπήκαν εκ παραδρομής.

Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Πολιτεία, Ευρυπίδης και σε επιλεγμένα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
https://tvxs.gr/news/ellada/i-keni-diathiki-toy-moysi-san-simera-2-febroyarioy


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
353238-koronokapitalismos
Κορωνοκαπιταλισμός…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close