Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση και ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα παρά την αντίδραση Βέμπερ-ΝΔ

Permalink

Κατά την έναρξη της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ύστερα από πρόταση των Πρασίνων και με τις ψήφους της Αριστεράς, των σοσιαλιστών και του Renew Europe αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Η συζήτηση θα οδηγήσει σε ψήφισμα.

Στη πρόταση αντιτάχθηκε η δεξιά και ιδίως ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προσωπικά, που σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον σύμμαχό του Κ. Μητσοτάκη, πήρε το λόγο και επιχειρηματολόγησε εναντίον της πρότασης υποστηρίζοντας ότι τάχα το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα αποτελεί εθνική υπόθεση και δε πρέπει να συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Η ένσταση του απορρίφθηκε, και αμέσως μετά ο ευρωβουλευτής, επίσης του ΕΛΚ, Γ. Λάναρς, πήρε το λόγο και ζήτησε να γίνει συζήτηση για το Κράτος Δικαίου και στην Ισπανία και στη Μάλτα, όπου υπάρχουν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Στο σημείο αυτό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, έκανε παρέμβαση και απευθυνόμενος στον Μ. Βέμπερ και δήλωσε:

«Κε Βέμπερ, γιατί αφήσατε τον κακόμοιρο τον συνάδελφό τον κ. Λάναρς να επιχειρηματολογεί εναντίον αυτού που είπατε αμέσως πριν; Επίσης, το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα δεν είναι εθνική υπόθεση. Δυο συνάδελφοί μας, εδώ, ήταν θύματα παρακολούθησης. Όλοι μιλούσαμε μαζί τους. Ο κ. Κύρτσος, ήταν ένας από αυτούς, και ήταν στο κόμμα σας στο παρελθόν. Μιλούσατε μαζί του. Άρα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ακούγανε και εσάς. Δεν ανησυχείτε για αυτό;»

Δείτε εδώ την παρέμβαση: https://youtu.be/PoDnrxKAEMw

 

Τελικά, η συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, που θα γίνει αύριο, εγκρίθηκε με 237 υπέρ 172 κατά και 7 αποχές.


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
ripoff
«Η μεγάλη ληστεία: φορολογικοί παράδεισοι και βρώμικο χρήμα» — Ανοιχτή συζήτηση στις Βρυξέλλες

Την ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο των Βρυξελλών, με τίτλο, «Η μεγάλη ληστεία: φορολογικοί παράδεισοι και...

Close