Έξω και ο Παντσέρι. Το QatarGate και η ριψοκίνδυνη στρατηγική της Εύας Καϊλή

Permalink

«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» (του κελιού) θα μπορούσε να φωνάξει η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους και βραχιολάκι, του Αντόνιο Παντζέρι που θεωρείται ο εγκέφαλος του QatarGate. Μετά την αποφυλάκιση και του συντρόφου της, από τους βασικούς κατηγορούμενους μόνο η κ. Καϊλη παραμένει στη φυλακή, παρέα με τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Οι δύο τους είναι οι μόνοι που στις ανακρίσεις δεν έχουν αποδεχθεί την ενοχή τους ή και δεν έχουν συνεργαστεί με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή, όπως ο Παντζέρι. Αν όμως για τον Ταραμπέλα δεν υπάρχει ως στοιχείο παρά η επιβαρυντική κατάθεση του «Αντόνιο» και μια φιλική παρέμβαση υπέρ Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο, για την κυρία Kαϊλή, υπάρχουν οι εξακόσιες χιλιάδες ευρώ που έσπευσε να διοχετεύσει με τον πατέρα της.

Κανείς σοβαρός δικαστικός δεν πρόκειται να την πιστέψει, όταν υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα και απλώς είδε φως και ανέβηκε.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Παντσέρι

Αλλά το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει υιοθετήσει μια τακτική που απευθύνεται στο ελληνικό  κοινό. Επέλεξε για συνηγόρους μία βελγική εκδοχή σοβαρού Κούγια (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) και τον κ. Δημητρακόπουλο, που άρχισε να κάνει σόου, μια με το κορο(μ)πί και μια με τα «βασανιστήρια» που υποτίθεται ότι υφίσταται η πελάτης του. Παρένθεση: αν η βελγική Δικαιοσύνη ήθελε να την καταστρέψει, θα «έδινε» την κ. Καϊλη με χειροπέδες στις κάμερες και τους φωτογράφους.

Την έχει προστατέψει μέχρι στιγμής, όμως στους δικαστές δεν αρέσουν καθόλου τα περί βασανιστήρίων και η άρνηση των αυτονόητων. Η κυρία Kαϊλή υποστηρίζει από την αρχή ότι είναι αθώα, άλλοτε `»τρόπαιο  πολιτικής δίωξης » και άλλοτε προκατάληψης «που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης. Για τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς και ούτω καθεξής», είπε στη συντηρητική Ιταλίδα ευρωβουλευτή που την επισκέφτηκε.

Στην τελευταία αποκάλυψε την αιτία της διαφορετικής στρατηγικής της: « όταν τελειώσει όλο αυτό, θα ήθελε να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική».

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Τις συνθήκες κράτησης της Καϊλή κατήγγειλε ο Μ. Δημητρακόπουλος

Δεν είναι σαφές αν η κ. Καϊλή δεν έχει συνειδητοποιήσει, λόγω εγκλεισμού, το μέγεθος και τη διεθνή διάσταση του σκανδάλου και πώς έχει διαμορφωθεί η δική της εικόνα.  Πιθανώς, δέσμια της νοοτροπίας της ατιμωρησίας για μια σειρά από πρόσωπα που βρέθηκαν στη δίνη σκανδάλων, να πιστεύει ότι στην Ελλάδα των « σκευωριών» όλα ξεχνιούνται.

Είτε πρόκειται για απερισκεψία και αλαζονεία τύπου « όλα τα καταφέρνω » είτε όχι, είναι σίγουρα μια ριψοκίνδυνη στρατηγική που, προς το παρόν, οδηγεί στη φυλακή.

Άρθρο Στ. Κούλογλου στο TVXS

 


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
Κάποια στιγμή θα καιγόταν...
Κάποια στιγμή θα καιγόταν… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close