Σαν σήμερα 6 Μαΐου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Permalink

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, που καταγράφει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σαν σήμερα 6 Μαΐου 2021

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τάσσεται υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν την ανακοίνωση των ΗΠΑ ως «επιτυχία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός που είχε θέσει το ζήτημα επί τάπητος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέθετε πρόταση απελευθέρωσης της πατέντας των εμβολίων ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε πλακίτσα από το βήμα της Βουλής για «εμβολιόδεντρα» και του έλεγε «πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο».Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ είχαν καταψηφίσει την πρόταση της Αριστεράς για την άρση προστασίας των πατεντών στο Ευρωκοινοβούλιο, μόλις πριν από 8 μέρες. Αλλά το Μέγαρ Μαξίμου επιμένει ότι ο Μητσοτάκης το σκέφτηκε πρώτος τον Απρίλιο και «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πολύ αργότερα»…τον Ιανουάριο!
  • Έκθεση – ντροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα. Η επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων αναφέρει ότι έχει λάβει αξιόπιστες μαρτυρίες για κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης ή της ανάκρισης ανθρώπων από την ΕΛ.ΑΣ. «Σε αυτές περιλαμβάνονται ορισμένες μαρτυρίες που αφορούσαν χτυπήματα με βέργες στα πέλματα των ποδιών και εφαρμογή πλαστικής σακούλας στο κεφάλι ενός υπόπτου κατά τη διάρκεια ανάκρισης της αστυνομίας».
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «προικίζει» τον Λάτση. Στον πλήρη έλεγχο του ομίλου Λάτση ετοιμάζονται να περάσουν τα ΕΛΠΕ, μέσω της κατάργησης του δικαιώματος του κράτους να ορίζει 7 από τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της κατάργησης της εκπροσώπησης των εργαζομένων.
  • «Με γεια τον σκύλο!», τιτλοφορείται το άρθρο της Καθημερινής, με το οποίο η εφημερίδα στηλιτεύει τον Μητσοτάκη για την υιοθεσία του Peanut, από παράνομο καταφύγιο.

Σαν σήμερα 6 Μαΐου 2022

Η αναδρομική έκπτωση και επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος σε καταναλώσεις που ξεπερνούν τις 300 κιλοβατώρες θα αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα κι όχι επιχειρήσεις. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση εξαγγέλει 280 εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομική αποζημίωση, για 6 μήνες, σε 4,2 εκατομμύρια καταναλωτές, η μεσοσταθμική αποζημίωση θα είναι 66 ευρώ για ολόκληρο το εξάμηνο ή αλλιώς 11 ευρώ το μήνα.

Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Πολιτεία, Ευρυπίδης και σε επιλεγμένα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Read more:
Σωτήρη...
Σωτήρη… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close