Ο πρωθυπουργός που φοβόταν και τη σκιά του.. Μαρινάκη

Permalink

Το πολιτικό θάρρος είναι είδος που σπανίζει στο Μέγαρο Μαξίμου και τα δήθεν μέτρα για τη βία των χούλιγκαν το απέδειξαν για μια ακόμα φορά.

Συνήθως ο κ. Μητσοτάκης περιμένει τις δημοσκοπήσεις, για να δει τι μέτρα θα ανακοινώσει για τα θέματα της επικαιρότητας.

Αυτή τη φορά παραβιάστηκε και αυτός ο κανόνας: η κοινή γνώμη θέλει ουσιαστικά μέτρα εναντίον των χούλιγκαν και των ιδιωτικών στρατών που διαθέτουν οι καναλάρχες. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία διάθεση να τα βάλει μαζί τους.

Η υπόθεση Ρέντη έφερε ξανά στην επιφάνεια δύο βασικές στρατηγικές αδυναμίες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Πρώτον, η άνοδος του και η παραμονή στην εξουσία παρά τα αναρίθμητα λάθη και τη διάχυτη δαφθορά, από τις καταστροφικές φωτιές με τα 2 μποφόρ και τις υποκλοπές μέχρι τα Τέμπη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, οφείλεται στην συγκάλυψη των κυβερνητικών εγκληματικών λαθών, από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι ολιγάρχες.

Τους χρωστάει χάρη και έχει υπογράψει γραμμάτια. Επομένως δεν μπορεί να πάρει μέτρα που θίγουν τις επιχειρήσεις και τις ομάδες τους.

Διαβάστε: Μια δειλή κυβέρνηση, μπροστά στους ισχυρούς συμμάχους της

Η δεύτερη αδυναμία που κάνει τον κ. Μητσοτάκη τόσο ευάλωτο, είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι γενικώς παραδεκτό ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με στοιχειωδώς λειτουργικούς θεσμούς, ευρωπαϊκή ή μη, ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί. Διατηρήθηκε στην εξουσία γιατί τα φιλικά ΜΜΕ συγκάλυψαν το έγκλημα. Οχι μόνο τους χρωστάει, αλλά επειδή η υπόθεση δεν έχει κλείσει τον έχουν ακόμη στο χέρι.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεινοπαθήσει ιδιαίτερα, από το σκοτσέζικο ντους στον οποίο τον υπέβαλλε ο Ομιλος Μαρινάκη. Πότε το Βήμα και το Mega έκαναν σημαντικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, πότε τα Νέα τιτλοφορούσαν «Υποκλοπές Τέλος», ενώ το σκάνδαλο μόλις είχε ξεσπάσει.

Ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι ο κ. Μαρινάκης μπορεί να τους επιτεθεί ανά πάσα στιγμή, το μαρτύριο δεν πρόκειται να τελειώσει. Είτε το καυτό νερό του ντους αφορά τις υποκλοπές ή κάποια άλλη χονδρή κυβερνητική αδυναμία. Μερικές ώρες μετά την αναγγελία των αλλοπρόσαλλων ημίμετρων για τη γηπεδική βία (ο άτυχος αστυνομικός δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από αγώνα βόλεϊ αλλά η κυβέρνηση έκλεισε τα.. ποδοσφαιρικά γήπεδα) στο in.gr η είδηση για τα μέτρα είχε περάσει στα ψιλά.

Διαβάστε: Η άποψή μας / Μαρινάκης – Μητσοτάκης 5-0

Τo editorial του site του Ομίλου είχε τίτλο «Πρώτα θα πέσουν τα ράφια και μετά οι τιμές στα προϊόντα» και υπότιτλο: «Όσο η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με αυτούς που ευθύνονται για τις αυξήσεις των τιμών, δεν θα υπάρξει μείωσή τους». Στο κείμενο γράφονται μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

«Οι τιμές δεν υποχωρούν με επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις, με ‘’καλάθια του νοικοκυριού και των Χριστουγέννων’’ που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και που πολύ απλά – όπως αποδεικνύεται- δεν αποτελούν παρά μόνο ασπιρίνη για την πραγματική στήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού. Δεν υποχωρούν με επισκέψεις σε σουπερμάρκετ ή στη ΔΙΜΕΑ. Και σίγουρα δεν υποχωρούν με βιντεάκια του πρωθυπουργού στο TikTok..

..Χωρίς σπάσιμο των καρτέλ, χωρίς παρεμβάσεις που να μειώνουν τις τιμές σε κρίσιμα προϊόντα, χωρίς συνολική επίμονη θεσμική και πολιτική πίεση, και όχι πυροτεχνήματα, σε όσους σήμερα επιμένουν να διευρύνουν περιθώρια κέρδους σε βάρος της κοινωνίας, οι τιμές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και η ακρίβεια θα παραμείνει ακόμη και εάν η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι ‘’υποχώρησε ο πληθωρισμός’’…

..Γιατί αντιπολίτευση σήμερα μπορεί να μην υπάρχει, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πιο σημαντική αντιπολίτευση γίνεται η ίδια η κοινωνία. Και απέναντι στην κοινωνία πολύ δύσκολα μπορεί να σταθεί όρθια μια κυβέρνηση »..

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
353082-352975-352462-4901546_1
Η γαλλική εφημερίδα Humanitè για την άρνηση βίζας στον Στ. Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στην γαλλική εφημερίδα Humanitè και στον Jean Jacques Régibier, για την υπόθεση...

Close