«Πρέπει να δημιουργηθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην σημερινή κυβέρνηση», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Action 24 (Γ. Πιέρρος, Ε. Καλογεροπούλου, Δ. Τάκης). «Ακόμη και τα κόμματα που έχουν έρθει προσφάτως σε σύγκρουση, πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να φτιάξουν ένα κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θα διεκδικήσουν την εξουσία».
Όσον αφορά το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας συμμαχίας, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε ότι «δεν έχει αναδειχθεί ένας ηγέτης που να εκφράσει αυτό το χώρο. Οι ευρωεκλογές είναι το κρίσιμο σημείο. Εάν οι υπάρχουσες ηγεσίες δε καταφέρουν να απαντήσουν στις ανάγκες της κοινωνίας, τότε ένα νέο πρόσωπο θα εμφανιστεί. Η ζωή απεχθάνεται τα κενά».
«Υπάρχει καινούργια κατάσταση στη χώρα. Στη διαδήλωση για τα Τέμπη υπήρχε κλίμα οργής, που θεωρώ ότι θα εκφραστεί στις κάλπες. Το ζητούμενο είναι προς ποια κατεύθυνση: προς την ακροδεξιά ή προς την Αριστερά; Πρέπει να δούμε πίσω από τα Τέμπη. Πίσω από το θρήνο για το δυστύχημα υπάρχει μεγάλη οργή. Το σύνθημα δεν ήταν μόνο δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Τα Τέμπη συμπυκνώνουν το σύνολο των κακών της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Ο κόσμος έλεγε ότι δε μπορούμε να ζήσουμε άλλο με κουπόνια. Όποιο κόμμα καταφέρει να το εκφράσει θα κερδίσει», εξήγησε.
Αν η Νέα Αριστερά κινηθεί γρήγορα και ουσιαστικά μπορεί να εκλέξει και δυο ευρωβουλευτές
«Δεδομένης της ρευστότητας του πολιτικού συστήματος και της κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Νέα Αριστερά κινητοποιηθεί γρήγορα κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις, μπορεί να πάρει ακόμη και δυο έδρες στις ευρωεκλογές», είπε ο Στ. Κούλογλου τονίζοντας ότι «τρεις μήνες είναι αρκετός αλλά και ταυτόχρονα λίγος πολιτικός χρόνος».
Ενόψει της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς αυτό το Σαββατοκύριακο, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη ένα δημόσιο διάλογο όπου θα «ειπωθούν πράγματα καινοτόμα για ζητήματα που απασχολούν ουσιαστικά την κοινωνία, όπως για παράδειγμα η στέγαση, ιδίως των νέων». Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μια πολύ σημαντική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα της κοινωνικής και νεανικής στέγασης στην ΕΕ και την Ελλάδα.
Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση Τσίπρα
Τέλος, για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι «η παρέμβαση Τσίπρα ήταν καταστροφική για τον ίδιο. Υπερεκτίμησε την ικανότητα του να επηρεάζει τις εξελίξεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πια μετεξελιχθεί. Στο Συνέδριο κυριαρχούσαν οι οπαδοί του νέου προέδρου, που φώναζαν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη»! Ας μη ξεχνάμε, όμως, ότι οι σύνεδροι δεν αντιπροσωπεύουν όλη την εκλογική ή και κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές οργανώσεις δεν έβρισκαν συνέδρους για το Συνέδριο. Αντίθετα οι οπαδοί του Κασσελάκη προσήλθαν για να υπερασπίσουν τον ηγέτη τους».
Στην παρατήρηση ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είχε πιστούς οπαδούς, ο ευρωβουλευτής εξήγησε πως «έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο άξιο μελέτης. Ο Α. Τσίπρας ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και πριν γίνει πρόεδρος. Ο κ. Κασσελάκης είναι μερικούς μήνες μόνο στο κόμμα και έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη βάση υπέρ του. Αυτό είναι πράγματι μια επιτυχία του. Βέβαια για αυτό ευθύνεται και η μεσσιανική αρχηγική κληρονομιά που βρήκε».
Παρά την έκβαση της εσωκομματικής σύγκρουσης στο Συνέδριο, ο κ. Κασσελάκης μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς «εξελέγη με μια βασική υπόσχεση: να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Αν έρθει τρίτο κόμμα με ποσοστά πολύ χαμηλότερα των καταστροφικών των εκλογών του Μαΐου, θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά».