Εκδήλωση Στέλιου Κούλογλου με τους Udi Aloni – Rasha Nahas / Πρέπει να αψηφίσουμε τη λογοκρισία και να μιλήσουμε για την Παλαιστίνη

Permalink

Στον κατάμεστο χώρο του ΕΝΕΚΕΝ στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής, ακούστηκε ηχηρά το αίτημα «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι»

Ο Udi Aloni, Ισραηλινοαμερικανός σκηνοθέτης, συγγραφέας, εικαστικός καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής για τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και η φημισμένη Παλαιστίνια τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, Rasha Nahas, καλεσμένοι κι οι δύο του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή της Αριστεράς Στέλιου Κούλογλου έστειλαν από κοινού το μήνυμα και μίλησαν για το κόστος που πληρώνουν σήμερα όσες και όσοι στέκονται στο πλάι του παλαιστινιακού λαού.

Διαβάστε: «Στοπ στη σφαγή στη Γάζα – Δίκαιη ειρήνη στην Παλαιστίνη» / Μια Παλαιστίνια τραγουδίστρια και ένας Ισραηλινός σκηνοθέτης συζητούν στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση άρχισε με την ακτιβίστρια και σκηνοθέτη Αλεξία Τσούνη, που πρόλαβε πλάνα που συνέλεξε κατά το ταξίδι της στην Παλαιστίνη μετά το ξέσπασμα του πολέμου, όπως επίσης και από τις αντιπολεμικές δράσεις στο Ισραήλ στις οποίες συμμετείχε και κινηματογράφησε στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ τις προηγούμενες φορές που είχε βρεθεί εκεί.

Ο Udi Aloni υπογράμμισε με έμφαση πως «Είναι απίστευτο πως μετά από όσα έχουμε τραβήξει οι εβραίοι από τη ναζιστική γερμανία, σήμερα δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω ανοιχτά στη Γερμανία για τις ακροδεξιές πρακτικές της κυβέρνησης του Ισραήλ. Οι μόνες εβραϊκές φωνές που είναι αποδεκτές είναι οι φασιστικές». Τόνισε επίσης πως εβραίοι και παλαιστίνιοι καλλιτέχνες πασχίζουν με κοινές δράσεις τους να στείλουν το μήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη παρά τις απειλές που δέχονται.

Τέλος, μιλώντας για την ανάγκη η Αριστερά να πάρει πίσω τη λίμπιντο που μετακόμισε στην ακροδεξιά, δήλωσε αλληλέγγυος στην τρανς κοινότητα της Θεσσαλονίκης κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χάιφα μιλάω και τις δυο γλώσσες αισθάνομαι σαν μεγάλο δέντρο που του έχουν αφαιρέσει τις ρίζες, το έβαλαν σε γλάστρα και δεν μπορε;i να αναπτυχθεί» είπε η Rasha Nahas πριν τραγουδήσει για το κοινό του ΕΝΕΚΕΝ.


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
29481713944_63ae36deba_k
Βίζα Κούλογλου: Συμπαράσταση και από το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την άρνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ να χορηγήσει βίζα στον ευρωβουλευτή Στ....

Close