ΑΜΘ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση

Permalink

Οι μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θράκη είναι ακόμη νωπές.

Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση και την εφαρμογή ενός βιώσιμου και ρεαλιστικού μοντέλου ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι στο προσκήνιο.

Για τον λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την εκδήλωση «Οι περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση: Ανασυγκρότηση και προοπτικές / Αγροδιατροφή και Τουρισμός».

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης, Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, και αιρετοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ανάγκη ανασυγκρότησης των δύο περιοχών και την προοπτική διεξόδου, που δίνει η αγροδιατροφή και ο τουρισμός.

Παράλληλα θα διερευνηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανασύνταξη των περιοχών αλλά και τις εναλλακτικές προοπτικές μέσα από τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τοπικοί παράγοντες και εξειδικευμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρέμβαση-μήνυμα θα πραγματοποιήσει και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μετά το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων με θέμα «Γαστρονομικοί Προορισμοί».


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
338176-thumbnail_1
Μετά την πανδημία: μια μοναδική ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά

Η ιστορία διδάσκει ότι η παγκόσμια κοινωνική εικόνα, μετά το τέλος της τωρινής πανδημίας, θα είναι διαφορετική από αυτήν πριν...

Close