«142 χρόνια» / Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα – Το πρόγραμμα προβολών

Permalink

Μετά τις επιτυχημένες προβολές σε Αθήνα και Κρήτη, το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «142χρονια» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «ταξιδεύει» σε ολόκληρη τη χώρα.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας θα είναι η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 19/4. Το πρωί η ταινία θα προβληθεί στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου και στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο Πολιτικής, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ (Πτολεμαίων 42, Θεσ/νίκη).Θα ακολουθήσουν η Καβάλα στις 20/4, η Ξάνθη στις 21/4, τα Ιωάννινα στις 25/4, η Πάτρα και η Καλαμάτα στις 26 και 27/4.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προβολή του ντοκιμαντέρ στην Καβάλα θα γίνει στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, που το τελευταίο διάστημα δίνει αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις της τοπικής Μητρόπολης που επιχειρεί να καταλάβει τον ιστορικό χώρο.Στις προβολές πρόκειται να παρευρεθεί και ο δημιουργός της ταινίας, Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Αριστερά, Στέλιος Κούλογλου. Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση του δημιουργού με το κοινό.

Οι προβολές θα συνεχιστούν και σε διάφορες πόλεις της χώρας καθώς τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών, σύλλογοι και φορείς έχουν απευθύνει προσκλήσεις, όπως στη Λέσβο όπου θα προβληθεί το Μάιο, αλλά και στο Ρέθυμνο καθώς πολίτες της πόλης που βρέθηκαν στο Ηράκλειο κατά την πρόσφατη προβολή, ζήτησαν την ταινία, προκειμένου να προβληθεί στο κοινό του Ρεθύμνου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα επόμενων των προβολών

  • Θεσ/νίκη 19/4 στις 19:00 ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ: Πτολεμαίων 42
  • Καβάλα 20/4 στις 19:00 Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας Φιλίππου, Μητροπόλεως και, Καβάλα
  • Ξάνθη 21/4 στις 19:00
  • Ιωάννινα 25/4 στις 20:30 , ΣΚΗΝΗ 125, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι 125)
  • Πάτρα 26/4 στις 20:30, Κινηματοθέατρο Πάνθεον, Δημ Γούναρη 34
  • Καλαμάτα 27/4 στις 20:30 , Αίθουσα : αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95).

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Η κάμερα ακολουθεί τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, γνωστό και βραβευμένο διεθνώς για το ανθρωπιστικό του έργο, ο οποίος συμμετέχει σε μια διεθνή προσπάθεια να αθωωθούν τρεις πρόσφυγες και συγκεκριμένα, ο Μοχάμαντ Χανάντ Αμπντί (Σομαλία), ο Ακίφ Ραζούλι και ο Αμίρ Ζαχίρι (Αφγανιστάν).

Έγραψαν για το ντοκιμαντέρ:

«Σεκάνς που κόβoυν την ανάσα… θες να σηκωθείς από το κάθισμα σου και να επιρρίψεις ευθύνες σ’ όποιον βρεις μπροστά σου» – Α. Μποσκοΐτης, olafaq.gr

«Σε κάθε πλάνο σου έρχεται να κραυγάσεις» – Ε. Σπυριδοπούλου, Ράδιο Κόκκινο Θεσσαλονίκης

«142 Χρόνια: Συγκλονιστική καταγραφή ενός καφκικού εφιάλτη» – Στράτος Κερσανίδης

«…με πολύ καλό ρυθμό και χωρίς καθυστερήσεις. Έχει συναίσθημα, θυμό αλλά και ελπίδα. Αυτό το ντοκιμαντέρ πρέπει να προβληθεί. Πηγαίνετε να το δείτε. Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο…» – Fabien Perrier

 


(Visited 56 times, 1 visits today)

Read more:
kouloglou
Καινοτομία, Ανάπτυξη και Νέα Εργαλεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Ημερίδα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει  ημερίδα  με θέμα: «Καινοτομία, Ανάπτυξη και Νέα Εργαλεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»  που θα πραγματοποιηθεί την...

Close