Στέλιος Κούλογλου / Ανασχηματισμός: Ο Αταμάν έχει πάγκο, κύριε Μητσοτάκη

Permalink

Όταν ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωταθλητριών στο μπάσκετ, ο κ. Μητσοτάκης του έστειλε «θερμά συγχαρητήρια» για την «τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό»!

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός / Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο

Πέντε μέρες μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μικροαλλαγές με τους παίκτες του φτωχού πάγκου που διαθέτει. Όχι για να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά μόνο να διασκεδάσει τις. εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική Επιτροπή Τέμπη / Οι 16 της ΝΔ που δεν πρέπει να ξεχάσουμε

Γιατί δεν μπορεί να αλλάξει σύστημα, όπως ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού. Oι δεσμεύσεις που έχει από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν του επιτρέπουν έτσι κι αλλιώς να κάνει τομές: αρκέστηκε να στείλει μηνύματα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σαμαρά και να επιβραβεύσει αρκετούς από όσους, ως μέλη της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής, έβαλαν ένα χεράκι στη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Τέσσερις από τους συμμετέχοντες στην παραπάνω επιτροπή (Φωτήλας, Κέλλας, Παπακώστα, Γκουλιέκας) πήραν θέση υφυπουργού.
  2. Οι δύο υπουργοί (Δόμνα Μιχαηλίδου, Αυγενάκης) οι περισσότερο προσκείμενοι στον εφοπλιστή, μιντιάρχη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού έχασαν τη θέση τους. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης τα είχε κάνει κυριολεκτικά θάλασσα, χώρια οι κατηγορίες για σκάνδαλα, αλλά και άλλοι αποτυχημένοι ή στο στόχαστρο έμειναν στη θέση τους. Κλασικό παράδειγμα, ο κ. Τριαντόπουλος, που είχε έντονα επικριθεί για τα Τέμπη.
  3. Η κυρία Κεραμέως δέχθηκε μια προειδοποιητική βολή λόγω του σκανδάλου Ασημακοπούλου, μετακομίζοντας από το υπουργείο Εσωτερικών στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αλλά η υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων έχει τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε μια πιθανή καρατόμηση της θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου.
  4. Πριν 8 μήνες, η υπουργοποίηση Καιρίδη ήταν ένα βήμα μπροστά και για τη διεθνή εικόνα της χώρας μετά το διεθνή εξευτελισμό της από τον Μηταράκη. Αλλά με τη δεξιά στροφή της ΕΕ αυτά μοιάζουν πολυτέλειες, ενώ η απομάκρυνση Καιρίδη κλείνει και ένα ματάκι στην ακροδεξιά.
  5. Οι Σαμαρικοί δεν έχουν πλέον προσβάσεις στην κυβέρνηση, ενώ αντίθετα κάποιοι φιλοκαραμανλικοί προωθήθηκαν( Γκιουλέκας, Παναγιωτόπουλος κλπ). Να περιμένουμε κανονιές από τη Μεσσηνία.
  6. Η βασική ομάδα παραμένει στη θέση της, ιδίως τα υπουργεία που διαχειρίζονται το «βαρύ χρήμα» από την ΕΕ και τις συμβάσεις για την ενέργεια κλπ. Λίγο πολύ, τους υπουργούς που κατασκόπευε ο πρωθυπουργός τους με το predator. Επομένως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία ούτε να διορθώσει τις βασικές αιτίες της λαϊκής δυσαρέσκειας, όπως η ακρίβεια και οι υψηλές τιμές στα τιμολόγια.
  7. Η προεκλογική (2019) εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, πάει να γίνει το πιο σύντομο ελληνικό ανέκδοτο. Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν 61(!) υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί. Το μήνυμα είναι ότι όποιοι καθίσουν ήσυχα μέχρι τις εκλογές του 2027, όπως οι τέσσερεις νέοι υφυπουργοί των Τεμπών, θα επιβραβευθούν
  8. Χρησιμοποιώντας τα κλασικά κόλπα της δεξιάς, ο πρωθυπουργός επέλεξε ένα σχήμα για να περιορίσει την αναπόφευκτη φθορά, μέχρι να τελειώσουν οι business. Το μόνο στο οποίο ελπίζει, είναι η αδυναμία της αντιπολίτευσης.
  9. Η μόνη σχέση με τον Αταμάν και τον Παναθηναϊκό: για να συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο, θα χρειάζεται γήπεδο μπάσκετ!

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 1 times, 1 visits today)

Read more:
neakriti-news-image
Κούλογλου: Ο κ. Σταμάτης ξανακλείνει το μάτι στους καναλάρχες

Σχολιάζοντας στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για...

Close