Στέλιος Κούλογλου / Ο Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια, βλέπουν εφιάλτες;

Permalink

Η ελληνική ακτοφυλακή έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο σε διάστημα τριών ετών, ανέφερε χθες το BBC.

Για το ζήτημα αυτό υπάρχει μία ενδιαφέρουσα προϊστορία: τον Ιούνιο του 2022 ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και η αφεντιά μου δεχθήκαμε μία χονδροειδή επίθεση από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου.

Ένα μήνα πριν, είχα διοργανώσει στις Βρυξέλλες μία ημερίδα για τους αθώους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν καταδικαστεί σε εξοντωτικές ποινές φυλάκισης. Είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια».

Ένα μήνα μετά, για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, πρώτα η διαβόητη νεοδημοκρατική «Ομάδα Αλήθειας» και μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη θυμήθηκαν καθυστερημένα την ημερίδα και μας αποκάλεσαν προδότες.

Γιατί ο Ιάσονας στην ομιλία του είχε τονίσει ότι συχνά το ελληνικό λιμενικό, αντί να σώζει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες, τους πετάει στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: BBC / Η ελληνική ακτοφυλακή πέταξε μετανάστες στη θάλασσα

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου είχε πει και διάφορα τραγελαφικά, ότι κοιτούσα τον Ιάσονα με προσοχή όταν μιλούσε( αντί να χασμουριέμαι, να ξύνω τη μύτη μου κλπ). Και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να με διαγράψει! Εκείνες τις μέρες, πολλαπλασιάστηκαν και οι απειλές θανάτου που δεχόταν ο Ιάσονας από το ακροδεξιό σκυλολόι.

Τα πρόθυμα παπαγαλάκια

Η επιχείρηση ήταν συντονισμένη, Μία εκπομπή του Mega πρωτοστάτησε στη επίθεση. Μία «δημοσιογράφος»-παρουσιάστρια διηγήθηκε ότι το 2015(!) που ήταν στη Λέσβο, υπήρχε καλή υποδοχή των προσφύγων. Δεν έχει προφανώς καλή σχέση ούτε με το χρόνο, πράγμα που δεν προκαλεί εντύπωση.

Το iefimerida το τερμάτισε: δεν άλλαξε μόνο τον χρόνο και το θέμα της εκδήλωσης, αλλά την μετάφερε από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο.

Έγραψε ότι την ίδια ώρα που η Ολομέλεια συζητούσε για την Τουρκία, στη διπλανή αίθουσα βυσσοδομούσαμε κατά της Ελλάδας!

To site καταδικάστηκε για τη δυσφήμιση μετά από αγωγή μου, παρότι κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης οι ειδικοί επί της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης,.

Διαβάστε επίσης:

Μερικές μέρες μετά την επίθεση Οικονόμου, οι New York Times δημοσίευσαν ένα αποκλειστικό βίντεο, που αποδείκνυε αυτό που είχε καταγγείλει ο Ιάσονας: πρόσφυγες σε ελληνικό έδαφος απάγονται από μασκοφόρους και μεταφέρονται με βαν στην παραλία. Από εκεί τους παίρνει το Λιμενικό και τους παρατάει στην ανοιχτή θάλασσα. Σε μία φουσκωτή σχεδία χωρίς μηχανή ή κουπιά.

Διαβάστε επίσης: NYT: Βίντεο ντοκουμέντο – Το λιμενικό παρατάει μετανάστες στη θάλασσα

Τα παπαγαλάκια δεν μετέδωσαν το αποκαλυπτικό βίντεο.

Αλλά το CNN ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη, που απάντησε ότι αμέσως «είχε ήδη διατάξει έρευνα».

Έξι μήνες μετά, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια», ρωτήθηκε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης για τα αποτελέσματα της έρευνας που είχε διατάξει ο πρωθυπουργός: δεν είχε νέα από την έρευνα. Τα παπαγαλάκια δεν μετέδωσαν την «απάντηση» του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Χθες το BBC αποκάλυψε ότι αυτή η αγριότητα αποτελεί κυβερνητική πρακτική. Τα παπαγαλάκια θα θάψουν την είδηση. Αν επανέρχομαι, είναι γιατί ένα χρόνο μετά την εκδήλωση στις Βρυξέλλες και τις επιθέσεις του κ. Οικονόμου, σημειώθηκε η τραγωδία της Πύλου με τους 650 νεκρούς και αγνοούμενους.

Ενθαρρυμένη από την ασυλία και την προστασία των ΜΜΕ, η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει την ίδια πολιτική, όπως στις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

Κατά παράβαση των διεθνών κανόνων στην περίπτωση που ένα σκάφος εκπέμπει SOS, προσπάθησε να ρυμουλκήσει το καρυδότσουφλο, που επί 16 ώρες ζητούσε βοήθεια, έξω από τα ύδατα ελληνικής δικαιοδοσίας.

Το (επανα)προωθούσε δηλαδή προς την Ιταλία. Ετσι το σκάφος αναποδογύρισε και βυθίστηκε.

Αν τα ΜΜΕ είχαν κάνει τη δουλειά τους, ελέγχοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επαναπροωθήσεις αντί να τις συγκαλύπτουν, το μεγαλύτερο ναυάγιο στην ιστορία της Μεσογείου ίσως να είχε αποφευχθεί.

Αναρωτιέμαι αν ο κ. Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια του κοιμούνται το βράδυ. ‘Η βλέπουν εφιάλτες με εκατοντάδες παιδιά, εγκλωβισμένα στα αμπάρια, να κλαίνε και να ζητάνε απεγνωσμένα βοήθεια.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 1 times, 1 visits today)

Read more:
parakratos
Το παρακράτος είναι το κράτος, η ανεργία απασχόληση, η ύφεση ανάπτυξη. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Το σενάριο «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ» λανσαρίστηκε το Σάββατο, όταν η κυβέρνηση βρισκόταν στην άμυνα για τα 20 εκατ ευρώ του δημοσίου,...

Close