Κούλογλου: Οι έμποροι όπλων δεν θέλουν το εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία

Permalink

«Οι έμποροι όπλων είναι εκείνοι που δεν θέλουν να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων στην Σαουδική Αραβία. Χθες στην σχετική ψηφοφορία κάποιες συντηρητικές δυνάμεις συντάχθηκαν με αυτά τα συμφέροντα, καθώς χώρες της ΕΕ, όπως η Μ. Βρετανία, το Βέλγιο και η Ιταλία, έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αμυντική βιομηχανία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλολγου αναφορικά με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, σχολίασε ότι μια μειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ, ψήφισε υπέρ του εμπάργκο γεγονός «που σημαίνει ότι το ζήτημα τους απασχόλησε. Είναι απορίας άξιο γιατί η ΝΔ κατόπιν κατέληξε στην καταψήφιση».

Σύμφωνα με τον Στ. Κούλογλου το βασικό ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί στην Ελλάδα, αναφορικά με το ζήτημα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία, «είναι το προς ποιον πουλάμε. Όχι να ψάχνουμε τους μεσάζοντες και να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με έναν επαρχιωτισμό χάνοντας την διεθνή εικόνα. Η πώληση αυτή για ανθρωπιστικούς λόγους θα έπρεπε να είχε τεθεί με πολλά ερωτηματικά».

Προσέθεσε, δε, πως «εάν, όμως, το εμπόριο όπλων συνεχίζεται από τις μεγάλες δυνάμεις και τις πλούσιες χώρες, τίθεται ένα ζήτημα με την Ελλάδα. Όταν πωλούν οι μεγάλοι και οι πλούσιοι θα κάνει μόνη της εμπάργκο; Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να μην πουλήσουμε όπλα στην Σαουδική Αραβία παρά το γεγονός ότι θα φέρουν κέρδη την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη. Όμως δεν γίνεται να κατηγορούμε την Ελλάδα για τα πάντα!».


(Visited 157 times, 1 visits today)

Read more:
351059-giorte
Γιορτή…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close