Κούλογλου: Η πρώτη κυβέρνηση από το 2000 που θα κλείσει τετραετία

Permalink

Με το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας φαίνεται ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα «η καλή δουλειά που έχει κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόσο σε τεχνικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο στο Eurogroup», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 984. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όμως για να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η ανασυγκρότηση της οικονομίας και η έξοδος στις αγορές.
Ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε επίσης πως μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση λειτουργούσε υπό καθεστώς έκτακτων συνθηκών και έχασε δυο χρόνια σε σκληρές διαπραγματεύσεις. «Θα πρέπει να τώρα να αξιοποιήσει όλο τον χρόνο που της δίνεται για να εμφανίσει θετικό έργο, και επί αυτού θα αξιολογηθεί κανονικά στο τέλος της θητείας της. Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση από το 2000 που θα κλείσει τετραετία», είπε.
Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας θα αφήσουν περιθώρια για ελιγμούς στην ελληνική κυβέρνηση, ειδικά μετά τις παραδοχές των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα, που έχουν γίνει από πολλές πλευρές. «Αυτές οι δηλώσεις, είτε έρχονται από τον Ντάισελμπλουμ, τον Μοσκοβισί, τον Σόιμπλε και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, αφήνουν χώρο για επαναδιαπραγμάτευση».
Ο εκδημοκρατισμός της Ευρωζώνης είναι απαραίτητος και συνεπάγεται σαφώς αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με την αυριανή ανάδειξη προέδρου στο Eurogroup, προσθέτοντας όμως ότι για να μπορέσουν αυτοί οι σχεδιασμοί να αρχίσουν να εφαρμόζονται θα πρέπει να περιμένουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, η οποία «ελπίζουμε ότι έχει καταλάβει πως την συμφέρει περισσότερο μια ενισχυμένη Ευρωζώνη παρά μια Ένωση σε ελεγχόμενη κρίση. Η συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών στην γερμανική κυβέρνηση, όπως φαίνεται ότι θα γίνει, ενδέχεται να βάλει ένα τέλος στον οικονομικό εθνικισμό που είδαμε να δείχνει το Βερολίνο τα τελευταία χρόνια».
Όπως ανέλυσε ο ευρωβουλευτής, την Δευτέρα θα ήταν θετικό αποτέλεσμα να αναδειχθεί επικεφαλής του Eurogroup ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, καθώς προέρχεται από μια κυβέρνηση σοσιαλιστών με την υποστήριξη της Αριστεράς και είναι ο πλέον επιτυχημένος αφού η χώρα αποτελεί παράδειγμα πως ένα κράτος μπορεί να βγεί από την κρίση σιγά-σιγά. «Οι Πορτογάλοι αξιοποίησαν την δική μας εμπειρία ότι η κατά μέτωπο επίθεση προς ένα χειρότερο εχθρό οδηγεί αναγκαστικά σε συνθηκολόγηση, και επέλεξαν ένα πιο ήπιο μοντέλο με επιτυχία. Η οικονομία αναθερμαίνεται και ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος. Η κυβέρνηση χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης παρά την στριμωγμένη θέση στην οποία βρίσκεται. Όμως κάνει μικρά βήματα όπως το να δίνει 50 ευρώ αύξηση το μήνα κάθε χρόνο».
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου εδώ.

 


(Visited 138 times, 1 visits today)

Read more:
DSC_0931-Copy
Εκδηλώσεις του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στην Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο (22 – 24 Ιουνίου 2018)

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει από 22 έως 24 Ιουνίου 2018 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο....

Close