Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι θα χάσει και κάνει φασαρίες για να διακοπεί το παιχνίδι

Permalink

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι χάνει και κάνει φασαρία ώστε να διακοπεί το παιχνίδι», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας σε συνέντευξή του «στο Κόκκινο» την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την χθεσινή συζήτηση για την οικονομία στην Βουλή.

Έκπληξη πάντως προκαλεί, όπως δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει κατά του 8ωρου εργασίας ημερησίως και του 48ωρου εβδομαδιαίως. «Για την Χρυσή Αυγή ήταν αναμενόμενο. Σε όλα τα θέματα, κοινωνικά, δικαιοσύνης, δικαιωμάτων μειονοτήτων και γυναικών, υιοθετεί τις πιο αντιδραστικές θέσεις. Όμως δεν περίμενα η ΝΔ να ψηφίσει τόσο ανοιχτά κατά του 8ωρου και του 48ωρου. Αυτό πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί στους επαγγελματίες οδηγούς, εγείρει και ζητήματα οδικής ασφάλειας», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι και άλλες τροπολογίες τις οποίες καταψήφισε η ΝΔ αφορούσαν και τα μέγιστα ωράρια εργασίας εντός δυο διαδοχικών εβδομάδων. «Έχουν και αυτοί οι άνθρωποι δικαιώματα», είπε.

Ο Στ. Κούλογλου σχολίασε ακόμη ότι η στάση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε τρία τουλάχιστον πρωτοφανή γεγονότα: «Για πρώτη φορά Επίτροπος αποκαλεί ψεύτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας χώρας. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στην ιστορία. Βέβαια ούτε και η επίθεση του κ. Μητσοτάκη εις βάρος του επιτρόπου έχει προηγούμενο. Κατά την συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα, όχι μόνο οι αριστεροί και οι σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές αλλά και όσοι πήραν τον λόγο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Μόνο η Νέα Δημοκρατία, σαν την μύγα μέσα στο γάλα, έλεγε τα αντίθετα. Όλοι οι θεσμοί δηλώνουν ότι η χώρα πάει καλά και βγαίνει από την κρίση και έρχεται η αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα να λέει τα αντίθετα. Άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός».

Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στην αποκάλυψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου για την εν λόγω ψηφοφορία, έγραψε στο twitter: «Αίτημα Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος η ευελιξία. @SteliosKoul καταψήφισε το συμφέρον Ελλήνων οδηγών!»

«Αυτή η ένωση είναι των ιδιοκτητών και όχι των οδηγών. Σε κάθε περίπτωση ευελιξία στους ιδιοκτήτες σημαίνει ανασφάλεια και ατυχήματα και για τους οδηγούς και για τους υπόλοιπους πολίτες», ανταπάντησε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 188 times, 1 visits today)

Read more:
Στέλιος Κούλογλου_Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση
Παρουσίαση βιβλίου Στ. Κούλογλου στην Αθήνα – «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση»

Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο Αθήνας (Πανεπιστημίου 12) και οι εκδόσεις της Εστίας σας προσκαλούν το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 12:00...

Close