Κούλογλου: Να αλλάξουμε εμείς, για να αλλάξουμε την Ευρώπη

Permalink

«Για να αλλάξουμε την Ευρώπη και την κοινωνία προς το καλύτερο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Και πρέπει να κάνουμε δραστικές αλλαγές. Μέχρι στιγμής αυτό δεν το έχουμε πετύχει και για αυτό η ακροδεξιά είναι σε άνοδο», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας με θέμα «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση και ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μιλάμε συνεχώς για την ακροδεξιά και το κίνδυνο που αποτελεί. Όμως για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδίως για τους νέους, ο όρος ‘ακροδεξιά’ δεν λέει τίποτα. Δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Πρέπει να τους το εξηγήσουμε», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι «έχουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα σε αυτό εδώ το κοινοβούλιο: Όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών, των μειονοτήτων ή άλλα κοινωνικά δικαιώματα, οι ακροδεξιοί τα καταψηφίζουν. Πρόσφατα ψηφίσαμε για τη διατήρηση του 8ωρου στους επαγγελματίες οδηγούς. Οι ακροδεξιοί και οι συντηρητικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν τη ψήφισαν. Δεν ψήφισαν ούτε το 30λεπτο διάλειμμα ανά τέσσερις ώρες οδήγησης. Έτσι, όμως, αυξάνεται ο κίνδυνος να προκληθούν ατυχήματα με κόστος τη ζωή των ίδιων των οδηγών αλλά και των άλλων ταξιδιωτών».

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου εξήγησε πως ανάφερε το συγκεκριμένο παράδειγμα «γιατί πρέπει να δίνουμε σαφείς απαντήσεις και να μην θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Γιατί δεν είναι δεδομένα για πολλούς ανθρώπους και ιδίως για τους νέους. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε».

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των ευρω-κοινοβουλευτικών ομάδων που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλδημοκράτες), Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και Γκάμπι Τζίμερ (Ευρωπαϊκή Αριστερά), ενώ την εισηγητική ομιλία έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Επίσης τοποθετήθηκαν βουλευτές και εκπρόσωποι εθνικών κομμάτων που εντάσσονται στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κώστα Δουζίνα (ΣΥΡΙΖΑ), Ανιέσκα Ντζιαμίνοβιτς (RAZEM – Πολωνία), Σάρα Σουαλίχι (Generation.s – Γαλλία) και Εβελίν Ουίτμπροκ (Ecolo – Βέλγιο).

 


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
Η ώρα της απόφασης...
Η ώρα της απόφασης… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close