Κούλογλου για προσφυγικό: Η κυβέρνηση οφείλει να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση

Permalink
«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό η κυβέρνηση οφείλει να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο Flash TV της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την κρίση στον Έβρο.

«Ο Ερντογάν επιτίθεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας αντί για βλήματα ανθρώπους: Γυναίκες, παιδιά και πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους είτε εξαιτίας του πολέμου, είτε από την πείνα», εξήγησε ο ευρωβουλευτής και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να οχυρωθούμε στο εσωτερικό της χώρας και να υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για αυτό το εθνικό θέμα. Ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η ΝΔ όταν ήταν εκείνη στην αντιπολίτευση. Δηλαδή ακραία κριτική, μόνο και μόνο για να κάνει κριτική. Μπορούμε να βάλουμε πλάτη αν κάτσουμε και συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο που θα βοηθάει την χώρα. Η κυβέρνηση, όμως, κινείται με γνώμονα να ικανοποιήσει το ακροατήριό της. Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνεννόηση και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλο βάρος. Πρέπει να αποσυμφορηθούν και ορισμένοι πρόσφυγες να μεταφερθούν και στην ενδοχώρα. Επίσης θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες αναγκαστικά θα μείνουν εδώ. Όσο δεν λέει η κυβέρνηση την αλήθεια ενισχύεται η ακροδεξιά. Όταν λέει ο πρωθυπουργός ότι ο κορονοϊός οφείλεται στους πρόσφυγες, ενώ ξέρουμε ότι οφείλεται σε πολίτες που πήγαν στην Ιταλία, ωθεί κάποιον τρελό να πάρει τα όπλα και να πάει να φυλάει τα σύνορα. Η ασύμμετρη απειλή είναι η ακροδεξιά, όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να φυλάει τα σύνορά μας. Είναι καθήκον, υποχρέωση και δικαίωμά της να το κάνει».

Η παρουσία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στον Έβρο δείχνει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό. «Αντιθέτως, η πολιτική της κυβέρνησης τις τελευταίες εβδομάδες ήταν να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με διμερείς διαπραγματεύσεις με τον Ερντογάν. Δεν είναι διμερές το πρόβλημα. Υπάρχει ήδη από το 2016 μια συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, την οποία τώρα παραβιάζει ο Ερντογάν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

«Αφού περάσει η κρίση, θα πρέπει να μιλήσουμε και για τις ευθύνες της κυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε μια ανεύθυνη στάση και ακολουθούσε στο μεταναστευτικό μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Η χώρα ήταν ευάλωτη και αυτό ενίσχυσε τα σχέδια του Ερντογάν. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε εδώ και καιρό να ζητήσει την σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Επίσης θα έπρεπε να ζητήσουμε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εάν συνεχίσει να παραβιάζει την συμφωνία», είπε ο Στέλιος Κούλογλου εκφράζοντας, ωστόσο, την ανησυχία πως παρά την παρουσία τους στην Ελλάδα, οι ηγέτες της ΕΕ «θα συνεχίσουν να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους. Δεν θέλουν να λάβουν μέτρα κατά της Τουρκίας. Την θέλουν κοντά στην Δύση, αφενός για να είναι μακριά από τον Πούτιν και αφετέρου γιατί εξαιτίας της ακροδεξιάς φοβούνται τους πρόσφυγες. Όμως η ΕΕ δίνοντας τα κλειδιά του προσφυγικού στον Ερντογάν ήταν που τον έκανε κυρίαρχο του παιχνιδιού. Μαζί, φυσικά, με τις πολιτικές του Τράμπ, που αποσύρθηκε από την Συρία. Τώρα, ο Ερντογάν παζαρεύει χρήματα και στήριξη βάζοντας στο ζύγι ανθρώπινες ψυχές. Είναι ένα γεωπολιτικό παιχνίδι και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
22298772284_bc7d50d259_o
Κούλογλου : Η ΝΔ να μιλήσει πρώτα για τον Παπασταύρου

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στην εκπομπή "Επικοινωνία" της ΕΤ3 και στους δημοσιογράφους Θεοδώρα Αυγέρη και Δημήτρη...

Close