Κούλογλου: Απαιτούνται πολύ πιο γενναία μέτρα για την οικονομία

Permalink

Απαιτούνται πολύ πιο γενναία μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, από όσα μέχρι στιγμής ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του “στο Κόκκινο” και στο ραδιόφωνο του Alpha.

“Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι προς την θετική κατεύθυνση, όμως είναι λίγα. Το ποσό που προβλέφθηκε για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, που έκλεισαν αναγκαστικά, δεν φτάνει. Θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά το ποσό. Συγκριτικά, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα 200 δισ. ευρώ. Το 20% του ΑΕΠ της. Επίσης, διασφάλισε ότι δεν θα κοπεί σε κανένα νοικοκυριό το ρεύμα, το νερό και η θέρμανση. Αναλογικά, με βάσει το ΑΕΠ μας θα έπρεπε εμείς να είχαμε δώσει 40 δισ. και όχι 3 δισ. που ανακοίνωσε μονάχα η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε πως “υπάρχει το περιβόητο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που συγκέντρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κανονικά, αφού η σημερινή κυβέρνηση κάνει μια προτομή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που άφησε αυτό το ποσό ώστε να μπορεί σήμερα να κάνει πολιτική σε δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να το διαθέσει για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Έτσι μόνο θα μπορέσει να συγκρατηθεί η ύφεση που υπάρχει. Στην Ισπανία κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκρατήθηκε το χρηματιστήριο και εν τέλει ανέβηκε. Επίσης επειδή στην οικονομία η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, αυτά τα μέτρα θα διευκολύνουν την όποια κατανάλωση στην Ελλάδα. Η απελευθέρωση του κ. Μητσοτάκη από τα δεσμά του νεοφιλελευθερισμού είναι αργή, αλλά οι σημερινές ανάγκες είναι επείγουσες. Το παράδειγμα της Ισπανίας δείχνει τον δρόμο για να μην εκτιναχθεί η ανεργία ξανά. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, πολύ πιο γενναία μέτρα, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαστε όντως σε πόλεμο και εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η επόμενη ημέρα θα είναι ακριβώς σαν την επόμενη ημέρα ενός πολέμου με κοινωνικές εκρήξεις και δυστυχία”.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Κόκκινο: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/180320a?in=stelios-kouloglou/sets/zzsxv46nknys

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στον Alpha: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/alpha989-180320

Μπορείτε να ακούσετε τις συνεντεύξεις είτε από τον player που θα βρείτε στα παραπάνω link, είτε μέσω εφαρμογής αναμετάδοσης podcast στο κινητό ή και τον υπολογιστή σας ακόμη και εκτός σύνδεσης. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε το κουμπί «Download file», που θα βρείτε κάτω από κάθε εκπομπή, στην διεύθυνση https://soundcloud.com/stelios-kouloglou 


(Visited 49 times, 1 visits today)

Read more:
363029-apo_do
Από ΄δω…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close