Κούλογλου: Έχουμε το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ σε τεστ και έκτακτα οικονομικά μέτρα

Permalink
“Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στη τηλεόραση του ΑΝΤ1, για τα νέα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, τα οποία “πάλι δεν είναι αρκετά και δεν θα έχουν αποτέλεσμα”.

“Έχουμε πετύχει το αρνητικό ρεκόρ των λιγότερων τεστ! Είμαστε δεύτεροι  παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ. Επίσης τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι τα ισχνότερα στην ΕΕ. Από τα δέκα δισεκατομμύρια, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μόνο τα πέντε δίνει ουσιαστικά. Τα υπόλοιπα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, τα οποία ούτως ή άλλως θα έπεφταν στην ελληνική οικονομία.

Καλό βέβαια είναι να ζητήσουμε αναθεώρηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ από τη Κομισιόν, αλλά για να δοθεί η σχετική έγκριση θα χρειαστούν μήνες. Και σε κάθε περίπτωση αυτά τα δις του ΕΣΠΑ θα είναι διαθέσιμα μετά από ένα χρόνο, στη καλύτερη περίπτωση. Μέχρι να γίνει αυτό θα έχουν κλείσει χιλιάδες οι επιχειρήσεις, χρειάζεται να πέσει φρέσκο χρήμα τώρα.

Συγκριτικά, η Ισπανία έδωσε 200 δισ ευρώ και αναλογικά, βάσει του ΑΕΠ και του πληθυσμού μας θα έπρεπε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση 20 δισ ευρώ!”, εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου. Οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας, χώρια οι 40.000 νέοι άνεργοι, δημιουργούν μια πολύ κακή εικόνα. Το ίδιο ισχύει για το δώρο του Πάσχα που μπορεί να δοθεί μαζί με τις άδειες των εργαζομένων το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Φυσικά πολλές επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα σήμερα να πληρώσουν το δώρο Πάσχα, για αυτό το Δημόσιο θα έπρεπε να είναι πολύ πιο γενναιόδωρο στα μέτρα που λαμβάνει.”

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/rKPZAXsQ8JU


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
Screenshot - 06_10_2015 , 12_09_13
Ένταση στο ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την Ελλάδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Αντιδράσεις προκάλεσε σήμερα Δευτέρα, η επείγουσα νομοθετική πρόταση για την Ελλάδα, την οποία παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο η Ίσκρα Μιχαήλοβα, πρόεδρος...

Close