Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια για Β. Μακεδονία: Θα αφήσουμε τον εθνικισμό να μας στερήσει το μέλλον;

Permalink

«Η Β. Μακεδονία έκανε ό,τι της ζητήθηκε, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από την ΕΕ. Πρέπει να πολεμήσουμε μάλιστα τον εθνικισμό και την εργαλειοποίηση της ιστορίας από την Βουλγαρία και την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση δε φέρνει τα μνημόνια συνεργασίας προς ψήφιση. Θα αναλάβουμε δράση ως ΕΕ ή θα αφήσουμε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό να μας στερήσει το μέλλον;», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας, παρόντος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Κράτος Δικαίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ολόκληρη η παρέμβαση του ευρωβουλευτή:

«Στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο έχουμε μια βάρβαρη εισβολή του εθνικισμού και της εργαλειοποίησης ιστορίας. Το ερώτημα είναι, εάν θα τα αφήσουμε αυτά να μας στερήσουν το μέλλον. Να καταστρέψουν ξανά το μέλλον.

Η Β. Μακεδονία και η κυβέρνησή της έχουν κάνει τα πάντα. Ό,τι τους έχουμε ζητήσει. Αλλά δεν βλέπουν ανταπόκριση. Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικισμό και την εργαλειοποίηση της ιστορίας, που προέρχονται από τη Βουλγαρία. Όπως πρέπει να πολεμήσουμε και εκείνα, που προέρχονται από την Ελλάδα.

Μετά από την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε να ψηφιστούν τρία μνημόνια συνεργασίας. Η ελληνική κυβέρνηση δε τα φέρνει στη Βουλή προς κύρωση γιατί φοβάται τον εθνικισμό. Κύριε Επίτροπε, θα κάνετε κάτι για αυτό ως Επιτροπή; Θα ζητήσετε από τον κ. Μητσοτάκη να φέρει τα μνημόνια συνεργασίας στη Βουλή ή θα αφήσουμε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό και την ιστορία να μας στερήσουν το μέλλον;», δήλωσε συγκεκριμένα.

Δείτε σε βίντεο την παρέμβαση του Στ. Κούλογλου: https://youtu.be/Zwj0wCICczo


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
372229-thusies
Θυσίες…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close