Κούλογλου / Ο Μητσοτάκης μας κλέβει τη δουλειά

Permalink

«Θέλω να καταγγείλω τον πρωθυπουργό γιατί μας παίρνει τη δουλειά! Δήλωσε ότι θα κάνει ερώτηση στην Κομισιόν για την ακρίβεια στην Ελλάδα. Οι ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι δουλειά των ευρωβουλευτών. Η δουλειά του κ. Μητσοτάκη είναι να ελέγξει την ακρίβεια στη χώρα, όχι να ρωτάει την Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν για το αν θα επιβάλει κανόνες στις ξένες εταιρείες για το πόσο θα πουλάνε τα προϊόντα τους στην χώρα μας – που δε μπορεί εξάλλου να το κάνει», τόνισε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή με τη Νέα Αριστερά, Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στα Παραπολιτικά FM (Δ. Τάκης, Χ. Κοραή) στο Action24 (Ν. Υποφάντης), και στο Flash FM της Θεσσαλονίκης (Δ. Συρμάτσης).

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου, δώδεκα ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες με επιστολή τους προς την ηγεσία των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνουν κάλεσμα προκειμένου να μην περικοπούν κρίσιμοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που την εμποδίζουν τη διεξαγωγή μιας σειράς από έρευνες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να τα είχε κάνει σημαία και να τα είχε επικυρώσει εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δεν το έκανε για μικροκομματικούς σκοπούς. Τα πρωτόκολλα συνεργασίας συμφέρουν αποκλειστικά την Ελλάδα. Πρώτον η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας επιτρέπει στις ελληνικές επιχειρήσεις να επεκταθούν στην αγορά της Β. Μακεδονίας. Δεύτερον ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, με τα πρωτόκολλα δινόταν στην Ελλάδα και λόγω της καθυστέρησης πήγε στην Ιταλία. Χάσαμε, δηλαδή, την ευκαιρία να επεκτείνουμε την επιρροή μας στη Βόρεια Μακεδονία και κατ’ επέκταση στα Βαλκάνια. Πάμε να γίνουμε ξανά μέρος του βαλκανικού προβλήματος. Αυτό είναι καταστροφική πολιτική.

Έχω κάνει αρκετές ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο λέγοντας στην Κομισιόν να πιέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να φέρει για ψήφιση τα μνημόνια αυτά. Δεν έγινε ποτέ γιατί η Κομισιόν θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη δικό της παιδί και κάνουν τέτοιου είδους συναλλαγές που όμως δεν είναι καλές για το διεθνές δίκαιο».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε πως «η είσοδος της Νέας Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο είναι εξασφαλισμένη. Το ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί η φιλοδοξία της Νέας Αριστεράς είναι να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις, που θα χαρακτηρίζονται από αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων. Να αποτελέσει η Νέα Αριστερά τη μαγιά προοδευτικών συγκλίσεων και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να καταστεί χώρος συσπείρωσης όπου θα υπάρξει μία συζήτηση για τη διαμόρφωση μιας κοινής αντιπολιτευτικής πλατφόρμας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που πάει τη χώρα από το κακό στο χειρότερο.

Η Ελλάδα έχει γίνει η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη. Πολλοί συμπολίτες μας βλέπουν να τους τελειώνουν τα χρήματα στις 20 του μήνα. Υπάρχει πρόβλημα στέγασης, πρόβλημα υγείας, παιδείας. Αυτά πρέπει να αλλάξουν ριζικά στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κοινωνική στέγαση -κάτι που χρειάζονται οι νέοι για να φύγουν από τους γονείς τους, αλλά και άλλοι συμπολίτες μας – έδωσε κάποια εκατομμύρια, τη στιγμή που η Πορτογαλία έδωσε 1.5 δισ και η Ισπανία 3! Πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών με τα συγκεκριμένα κονδύλια να κατευθυνθούν στην ενίσχυση της παιδείας και της υγείας».

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχουν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «προοδευτικές δυνάμεις, γιατί συνασπιζόμαστε απέναντι στη δεξιά και την ακροδεξιά για νομοθετήματα με κοινωνικό πρόσημο. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ψηφίζουν με την άλλη πλευρά. Ένα παράδειγμα αποτελεί το νομοθέτημα για τους ντελιβεράδες, που θέλαμε να προστατεύσουμε τα εργασιακά τους δικαιώματα. Το πετύχαμε. Η απέναντι πλευρά ήθελε να αφήσει να καθορίσει η αγορά το μέλλον τους. Εάν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και ενισχυθεί η ακροδεξιά τότε θα είναι πιο δύσκολο να ψηφίζονται οδηγίες που θα προστατεύουν και θα ενισχύουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών».

«Αξίζει ωστόσο να δούμε εάν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, ακόμη και αν εκείνη συμμαχήσει με την ακροδεξιά -ένα φλερτ που έχει ήδη ξεκινήσει- για να εξασφαλίσει την επανεκλογή της στην Προεδρία της Κομισιόν», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου.

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Action24: https://youtu.be/fiBrax7UOeI
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Flash FM: https://on.soundcloud.com/jtYWj6es1e3EH1zS6
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM: https://on.soundcloud.com/ae6pUz1XCvkaRWXm6


(Visited 23 times, 1 visits today)

Read more:
355044-grammateis_kai_kerameoi_talimpan...
Γραμματείς και Κεραμέοι, Ταλιμπάν…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close