Πρόταση Κούλογλου: Δημοψήφισμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στη Θεσσαλονίκη!

Permalink

Την άποψη ότι το θέμα της μετακίνησης της ΔΕΘ και της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο δημοψηφίσματος διατύπωσε μιλώντας σε σχετική ημερίδα ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Καλεσμένος σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενόψει των Ευρωεκλογών, η Κίνηση Πολιτών για τη  βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, ο Στέλιος Κούλογλου διατύπωσε την πρόταση για δημοψήφισμα, στο πρότυπο του δημοψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών πολιτών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων που κινούνται ενάντια στον επιστημονικό σχεδιασμό και τις ανάγκες των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αλλά και ενάντια σε κάθε λογική βιώσιμης ανάπτυξης, οι κινήσεις των πολιτών είναι αυτές που μπορούν να ανατρέψουν τους συσχετισμούς.

«Αν αφήσουμε την εξουσία από πάνω να καθορίζει τα πράγματα, αν αφήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα να κάνουν ό,τι θέλουν, αν δεν γκρεμίσουν το Λευκό Πύργο, θα τον κάνουν AirBnb.» σημείωσε σκωπτικά. «Ό,τι έχουν πετύχει στη Γερμανία, στη Γαλλία και άλλες χώρες το έχουν πετύχει είναι γιατί υπάρχουν κινήσεις πολιτών που κάνουν διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, δημοψηφίσματα.» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε; «Γιατί δεν κάνουμε ένα δημοψήφισμα και να ρωτήσουμε: Θέλουμε Μητροπολιτικό Πάρκο ή να το κάνουμε Πολυκατοικίες;»

Σημειώνεται ότι ο Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς συνεργάζεται με την Κίνηση Πολιτών και έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, για το πλάνο της κυβέρνησης να μετατρέψει τον τελευταίο «πράσινο» πνεύμονα της πόλης σε εγκληματικό real estate, και μάλιστα με δημόσιους και ευρωπαϊκούς πόρους, αντί της μεταφοράς της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αξιοποίησης του χώρου ως Μητροπολιτικού Πάρκου.

Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης με τους ανθρώπους της Κίνησης Πολιτών και τα συμπεράσματα της ημερίδας, κατέστη σαφές, ότι μόλις η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική της πρόταση, η Κίνηση Πολιτών θα εξετάσει τις δυνατότητες για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος.

Δείτε σχετικό βίντεο: https://fb.watch/s89hxBvsgO/

 


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
354600-valyrakis
Ο Σήφης Βαλυράκης και οι άλλοι που έφυγαν το 2021

Η έγκυρη βρετανική Independent κατέταξε τον Σήφη Βαλυράκη στις σημαντικές προσωπικότητες που έφυγαν το 2021. Και δικαίως. Η  δράση του...

Close