Μετά την επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν για το θέμα της ακρίβειας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός απέστειλε και νέα, με αφορμή το κλείσιμο των χειρουργείων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Μου τη διέρρευσε η πηγή μου στις Βρυξέλλες και την παρουσιάζω αποκλειστικά για το tvxs.

«Αξιότιμη Προέδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Αγαπητή Ούρσουλα,

H επιστολή που σου έστειλα προχθές για την ακρίβεια είχε μεγάλη επιτυχία. Ξέρουμε και οι δυό μας ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τις υψηλές τιμές στην Ελλάδα, αφού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης μου. Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι ακόμη κι εγώ, πώς βρίσκω και λέω τέτοια ψέματα. Πρέπει να είμαι μεγάλο ταλέντο.

Το θέμα είναι ότι με τη βοήθεια των ΜΜΕ μου, η κίνηση προκάλεσε εξαιρετικές εντυπώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Ξεχάστηκαν τα καρτέλ που τους άφησα να κάνουν πάρτι, οι Ανεξάρτητες Αρχές που τις διάλυσα, ο έλεγχος της αισχροκέρδειας και των υπερκερδών στην ενέργεια που δεν έκανα( δεν είμαι και βλάκας),  το αίτημα να μειωθεί το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τόσα άλλα που θα μπορούσα να είχα κάνει.

Διαβάστε: Μητσοτάκης / «Αγαπητή Ούρσουλα, κάνε κάτι για τις πολυεθνικές»…

Ολοι περιμένουν τώρα τη βοήθεια σου για να λυθεί το αίνιγμα:  πώς μπορεί να έχουμε τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα και τους χαμηλότερους μισθούς; Eίναι βέβαια φανερό, όπως δείχνει η θετική ανταπόκριση των Ελλήνων στην επιστολή, ότι δεν περιμένουν τίποτα πια από μένα. Αλλά δεν το παίρνω και κατάκαρδα. Kάποτε θα συνέβαινε και αυτό. Απορώ πώς καθυστέρησαν τόσο να με καταλάβουν.

Σου γράφω ξανά για να σου ζητήσω μία ακόμη χάρη, να δεχθείς αδιαμαρτύρητα την παρούσα επιστολή για την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας. Θα με ρωτήσεις γιατί μιλάω για «χάρη». Γιατί ότι και νάσαι, άνθρωπος είσαι κι εσύ. Eχεις τα όρια σου στην παραπλάνηση και την απατεωνιά. (Αν και το γεγονός ότι δεν δίνεις στη δημοσιότητα τα sms που αντάλλαξες με τον φίλο μου τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer δείχνει ότι δεν διαφέρουμε και πολύ).

Την Υγεία επίσης την έχουμε κάνει καλοκαιρινή (δηλαδή τι καλοκαιρινή; αν αρρωστήσει τουρίστας το καλοκαίρι την έβαψε). Από κλινικές μέχρι χειρουργεία, το ένα κλείνει μετά το άλλο. Τις προάλλες η Παιδοψυχιατρική Κλινική στην Κρήτη, τώρα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων. Δεν θα κάνουν λέει εγχειρήσεις παιδιών. Αναρωτιέμαι με την ευκαιρία, έχουν ανάγκη νέα παιδιά να κάνουν εγχείρηση; Σε τι κοινωνία ζούμε πια; Εγώ που ήμουνα και ο νεαρότερος πολιτικός κρατούμενος, μόλις έξη μηνών, ποτέ δεν χρειάστηκα.

Διαβάστε: Δημόσια Νοσοκομεία / Έκλεισε η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική στην Κρήτη

Να μη στα πολυλογώ, η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι πολύ άσχημη ή πολύ ωραία, αν ετοιμάζεσαι για επενδύσεις στην ιδιωτική υγεία. Γιατροί και νοσηλευτές είναι εξουθενωμένοι και πολλοί τα παρατάνε, μπορεί να έχεις καρκίνο και να πρέπει να περιμένεις μήνες για να εξεταστείς και άλλους τόσους να χειρουργηθείς, στις εφημερίες γίνεται της Γάζας με το συμπάθειο. Προχθές δημοσίευσαν μια φωτογραφία με ράντζα, λίγο είχε και θα ντρεπόμουν μέχρι κι εγώ.

Εχω στείλει τον Αδωνι στην Υγεία, γιατί προηγουμένως,  ως υπουργός Ανάπτυξης, τα πήγε μια χαρά με την ακρίβεια. Με τέτοιες τιμές ο λαός τρώει λίγο, πράγμα που βοηθά τη φυσική κατάσταση και την υγεία του. Με τον Αδωνι συμφωνούμε λοιπόν ότι το ζήτημα της ακρίβειας είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτό της υγείας.

Σκεφτόμαστε αν οι τιμές συνεχίσουν έτσι, θα μειωθεί ο μέσος όρος του βάρους στον πληθυσμό, οπότε θα να καταργήσουμε με διάταγμα και τις καρδιοπάθειες. (ο Αδωνις λέει ότι παλιά πετύχαινε το κόλπο με τα διατάγματα.Να δεις πώς μου το είπε; «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»).

Τώρα εισήγαγε τα απογευματινά χειρουργεία, για να βολεύονται τουλάχιστον όσοι έχουν χρήματα( μέχρι να τους τα πάρουμε). Δεν θα με ένοιαζε οι υπόλοιποι να κόψουν τον λαιμό τους, αλλά έχουμε εκλογές. Για αυτό θα σου στέλνω αυτή την επιστολή, ζητώντας να πάρεις μέτρα για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Θα μου πεις δεν έχεις καμμία αρμοδιότητα. Μήπως έχεις για την ακρίβεια; Αλλά μήπως κι εγώ, τι είμαι; ευρωβουλευτής να ρωτάω την Κομισιόν; Και τελικώς ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Τέρμα οι υπαρξιακές αναζητήσεις. Εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος και δουλευταράς, όπως είπε και ο Κασσελάκης:  θα σε ταράξω στις επιστολές τις επόμενες εβδομάδες. Θα σου στείλω για τα Τέμπη, τη στέγαση, την εγκληματικότητα, την κοινή αγροτική πολιτική και τα κεράσια που χαλάσανε στη Βόρεια Ελλάδα, τον Ερντογάν και την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας,  την ανεξήγητη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθήνα και τις καθυστερήσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης,  για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το φαινόμενο Σαμαρά.

Καθώς επίσης και  τρεις ξεχωριστές, για το πρόβλημα ότι δεν πήραν φέτος το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Και αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό την επόμενη χρονιά.

Ειλικρινά υμέτερος

Κυριάκος Μητσοτάκης

ΥΓ. Ελπίζω οι φωτιές να ξεσπάσουν μετά τις εκλογές. Αλλιώς θα χρειαστεί να σου γράψω και για αυτές».