Κούλογλου / Το σύστημα υγείας στα νησιά καταρρέει

Permalink

Την διαπίστωση ότι το σύστημα υγείας στα ελληνικά νησιά καταρρέει, μετέφερε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή με την Νέα Αριστερά, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ (Δ. Κοτταρίδης, Ν.Κασιμάτη).

Ο Στέλιος Κούλογλου έχοντας ακούσει τα προβλήματα των υγειονομικών κατά τις επισκέψεις του σε Κέρκυρα και Κρήτη, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η χώρα φτωχοποιείται. Έχει φτάσει στην προτελευταία θέση στην ΕΕ, και αν η Βουλγαρία δεν ήταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση, θα είμασταν τελευταίοι σε μια σειρά από τομείς και πρωταθλητές στην ακρίβεια, στο κόστος στέγασης και ζωής, στην παιδεία – η δωρεάν παιδεία είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στη χώρα. Τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν τα περισσότερα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Αυτά τα προβλήματα τα εντόπισα σε όλη σχεδόν την ελληνική περιφέρεια, με την εξαίρεση ενδεχομένως των τουριστικών περιοχών. Όμως και στα νησιά, επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συστήματα υγείας καταρρέουν.

Μίλησα με υγειονομικούς στην Κέρκυρα, όπου έμαθα πως στο νοσοκομείο του νησιού, υπάρχουν δυο παθολόγοι για πληθυσμό 100.000 ανθρώπων. Αυτοί οι δυο κάνουν από 13 βάρδιες και εφημερία ο καθένας, και τις υπόλοιπες μέρες τις καλύπτει ένας ιδιώτης που συνεργάζεται με το δημόσιο. Τα Κέντρα Υγείας έχουν καταρρεύσει. Όταν βρέχει μπαίνει νερό!

Επιπλέον, στην Κρήτη έκλεισε η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική, που καλύπτει όχι μόνο το νησί, αλλά όλο το νότιο Αιγαίο. Αν κάποιος έφηβος παρουσιάσει πρόβλημα, σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παραβατικότητας και επιθετικότητας των νέων, δεν έχει ο γονιός που να το πάει.

Επίσης, η παραγωγική κατάσταση της χώρας και ιδίως των υποδομών της – εκτός των κεντρικών αρτηριών, που είναι καλές – με κάνει και ντρέπομαι. Η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης στις αρχές του 20ου αιώνα στηρίχθηκε στο σιδηρόδρομο. Σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα είναι κατεστραμμένο. Ο σιδηρόδρομος είναι το κριτήριο για την ανάπτυξη μιας χώρας. Η πρόοδος είναι δημοκρατία και σιδηρόδρομοι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

https://youtu.be/JlkF-HsLJ0c


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
PHOTO-2024-05-14-19-52-06
Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς για τη στεγαστική κρίση: «Για ένα μανιφέστο για τη Στέγη σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Στην κατάμεστη αίθουσα του θερινού Σινεμά «Στέλλα» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με τίτλο «Για ένα Μανιφέστο για...

Close