Στέλιος Κούλογλου / Μητσοτάκης – Πρετεντέρης, στο καταφύγιο των νεοναζί – λαμόγιων

Permalink

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να απαντήσει, εκεί που δίσταζαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του: δεν έχει κανένα πρόβλημα, όχι μόνο να συμμαχήσει στο προσεχές ευρωκοινοβούλιο με την Μελόνι, για να επανεκλεγεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, αλλά και να συνεργαστεί πολύ στενά μαζί της.

«Kαι χαίρομαι να κάθομαι δίπλα της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και έχουμε μια πολύ καλή σχέση», είπε μιλώντας στο Ράδιο Παραπολιτικά ο πρωθυπουργός για τη πρώην θαυμάστρια του Μουσολίνι. «Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν μια πάρα πολύ στενή σχέση, όπως καταλαβαίνετε».

Μέχρι τώρα η ακροδεξιά ήταν απομονωμένη. Καμία δημοκρατική πολιτική ομάδα δεν ήθελε να έχει επίσημες δοσοληψίες μαζί της ή να κλείνει συμμαχίες. Οι νομοθετικές προτάσεις της, τροπολογίες κλπ απορρίπτονταν αυτόματα. Αγκαζέ με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που τη βγάζει από την καραντίνα.

Ο Πρετεντέρης στο καταφύγιο με τις… κυρίες

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής οι δύο ακροδεξιές ομάδες εμφανίζονται ανεβασμένες στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος κάθε Ευρωπαίου δημοκράτη, πολιτικού ή πολίτη, είναι ότι αν ενωθούν θα αποτελέσουν τη δεύτερη σε μέγεθος πολιτική δύναμη. Ο μόνος που δεν ανησυχεί είναι ο Πρετεντέρης. Στο άρθρο στα Νέα που έχει τίτλο «Καταφύγιο ψεκασμένων», τα βάζει με όσους φοβούνται παρόμοια εξέλιξη:

«Καταρχάς αυτά τα περί ‘’ακροδεξιάς’’ στροφής είναι ανόητα παραμύθια. Ούτε ο Μουσολίνι μας απειλεί, ούτε τα Waffen SS. Κι αν οι ψηφοφόροι στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο λιγότερους αριστερούς, ανυπότακτους ή επαγγελματίες ακτιβιστές δεν πρόκειται να πάθει τίποτα η ευρωπαϊκή δημοκρατία..

..Η Μελόνι κυβερνάει ήδη στην Ιταλία, η Λεπέν προηγείται καθαρά στη Γαλλία κι αν οι δυο κυρίες συνεργαστούν στο Ευρωκοινοβούλιο δεν θα συμβεί τίποτα περισσότερο από μια ισχυρή συντηρητική ομάδα που πιθανότατα να αφήσει τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στην τρίτη θέση».

Η μυστική συνάντηση AfD – νεοναζί – επιχειρηματιών

Σε αυτή τη «συντηρητική» ομάδα μαζί με τις «κυρίες» συνυπάρχουν νεοναζί, Γερμανοί, Αυστριακοί και άλλοι, κρυφομουσολινικοί, οπαδοί του Φράνκο και κάθε δικτάτορα επί της γης. Οτι πιο ακραίο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ο έως πρότινος επικεφαλής υποψήφιος του AfD (Alternative für Deutschland), δήλωσε προσφάτως σε ιταλική εφημερίδα, ότι «ανάμεσα στους 900.000 Ες Ες, υπήρχαν π.χ. πολλοί αγρότες. Ασφαλώς και υπήρχε υψηλό ποσοστό εγκληματιών στα Ες Ες, αλλά δεν ήταν όλοι. Αρα εγώ ποτέ δεν θα πω ότι όποιος φόρεσε τη στολή των Ες Ες ήταν αυτομάτως και εγκληματίας».

Δύο εβδομάδες πριν, γερμανικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 13.000 ευρώ σε ένα από τα ηγετικά στελέχη του AfD για τη χρήση ναζιστικού συμβολισμού.

Ο Björn Höcke, ηγέτης του κόμματος στη Θουριγγία, χρησιμοποίησε τη φράση «Alles für Deutschland» (Όλα για τη Γερμανία) -σύνθημα της επίσημης παραστρατιωτικής πτέρυγας του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ- τρεις φορές σε διαφορετικές δημόσιες εμφανίσεις.

Τον Νοέμβριο του 2023, υψηλόβαθμα στελέχη του AfD της Γερμανίας, νεοναζί και συμπαθούντες επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν σε ένα ξενοδοχείο μυστικά κοντά στο Πότσνταμ. Οπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό correctiv συζητούσαν την τελειοποίηση ενός σχεδίου για αναγκαστικές απελάσεις εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σήμερα στη Γερμανία.

Η διαφθορά στο DNA

Οι περισσότεροι των «συντηρητικών» θέλουν και πιστεύουν τα ίδια και χειρότερα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του σημερινού άρθρου. Μία πρόσφατη ενδιαφέρουσα έρευνα μιας μεγάλης δημοσιογραφικής ομάδας σε αρκετές από τις χώρες της ΕΕ λίγο πριν τις ευρωεκλογές, βάζει μια διάσταση, που μέχρι σήμερα δεν ήταν καταγεγραμμένη με τόσο αδιάσειστα στοιχεία: Δεξιά και ακροδεξιά θέλουν να κυριαρχήσουν Ευρωβουλή. Για την ώρα κυριαρχούν στα σκάνδαλα!

Σύμφωνα με την έρευνα «follow the money» 1 στους 5 υποψήφιους Δεξιάς και Ακροδεξιάς με βάσιμες πιθανότητες εκλογής, έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη για κάποιο σκάνδαλο ! Πιο αναλυτικά, η ερευνητική ομάδα των δημοσιογράφων εργάστηκε σε ένα δείγμα 10 χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Κροατία, Σλοβενία) που αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες από τις 720 έδρες του Κοινοβουλίου από τις 10 Ιουνίου.

Εκεί εντόπισε, 472 υποψήφιους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ, όπου ανήκει η ΝΔ), στο ECR (Μελόνι) και ID (Λεπέν) που έχουν τις περισσότερες ρεαλιστικές πιθανότητες να καταλάβουν μια από τις νέες έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και βρήκε ότι 86 από αυτούς έχουν απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη και 62 από αυτούς για κάποιο σκάνδαλο. Τα σκάνδαλα ξεκινάνε από «παραποιημένο» βιογραφικό και καταλήγουν, στις σοβαρότερες, σε δωροδοκία και «μίζες».

Η μαθηματική «απόδειξη» της έρευνας είναι ότι ήδη 36 από τους 62 μπλεγμένους σε σκάνδαλα είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτές. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές αυτή την πενταετία που οι αρχές έπρεπε να μπουν σε γραφεία ευρωβουλευτών για να αναζητήσουν στοιχεία στο πλαίσιο ποινικών ερευνών.

Στη Γαλλία, δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει οι ποινικές υποθέσεις σε βάρος της Λεπέν για την διασπάθιση των πόρων του ΕΚ σε συγγενείς και φίλους, ενώ στη Γερμανία ο επικεφαλής της ευρωλίστας του AFD βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για κατασκοπεία.

Οι γενικεύσεις δεν είναι πάντοτε καλές αλλά στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι τα στοιχεία είναι ακλόνητα: Δεξιά/Ακροδεξιά και σκάνδαλα πάνε μαζί. Φαίνεται ότι είναι στο DNA τους. Η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (στην οποία σε αυτή τη θητεία είμαι μέλος του προεδρείου) θα έχει στην επόμενη πολλή δουλειά.

Με αυτές τις προδιαγραφές, αν αυτές οι δυνάμεις συνεργαστούν και ελέγξουν το Κοινοβούλιο, κάνοντας πραγματικότητα την πολιτική Μητσοτάκη και τα όνειρα Πρετεντέρη, είναι σαφές σε τι είδους Ένωση θα μας πάνε…

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 14 times, 1 visits today)

Read more:
29481713794_520f5459fa_z
Κούλογλου: Tα fake news υποκρύβουν όφελος

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος και την Αντιγόνη Σολομωνίδου-Δρουσιώτου. Η ημερίδα «Ψευδείς Ειδήσεις: Φαινόμενο χειραγώγησης στον...

Close