Στέλιος Κούλογλου / O κ. Τσίπρας έπεσε από τη σκάλα;

Permalink

Ο Γιώργος Τσίπρας δεν απελύθη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι αργόμισθος. Υπάρχουν τέτοιοι στο κόμμα, αλλά η αιτία της απομάκρυνσής του είναι η κριτική του στάση απέναντι στον κ. Κασσελάκη και οι προτάσεις ανοιγμάτων στην Κεντροαριστερά που υποστηρίζει  τελευταία, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος.

Από αυτή την άποψη έχει δίκιο να οργίζεται με τις «αθλιότητες» όταν από τον ΣΥΡΙΖΑ η απόλυσή του αποδόθηκε στη δικαιολογημένη λήξη μιας παρατεταμένης αργομισθίας.

Όμως ο κ. Τσίπρας υπήρξε ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Κασσελάκη, τον οποίο υποστήριξε θερμά στην προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών, προεδρικών εκλογών. Μάλιστα η παραπάνω στάση, λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον -άφωνο- πρώην πρόεδρο του κόμματος, ερμηνεύθηκε από πολλά μέλη και στελέχη ως υποστήριξη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Διαβάστε: Γιώργος Τσίπρας κατά «προεδρικών» ΣΥΡΙΖΑ / Τα περί αργομισθίας όχι απλά τους τα επιστρέφω, τους φτύνω στα μούτρα

Ο τελευταίος, από την πλευρά του, δεν είχε κρύψει τα σχέδια του. Στην καθοριστική για την συνέχεια ομιλία του στον ΣΕΒ αμέσως μετά την εκλογή του, είχε προδιαγράψει ένα κοινωνικό μοντέλο στο οποίο, μεταξύ των άλλων, προβλεπόταν stock options για τους εργαζόμενους, όπως δίνουν οι πολυεθνικές εταιρείες στα στελέχη τους.

Τι περίμενε ο κ. Τσίπρας ότι θα είναι ένα κόμμα που κάνει τέτοιες προτάσεις; Μπροστάρης του προλεταριάτου; Προφανώς θα κρατούσε ή θα έδιωχνε στελέχη, ανάλογα αν συμφωνούσαν με τη γραμμή του προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου.

Σε κάθε ευκαιρία, ο νέος πρόεδρος έδειχνε ότι αποφάσιζε μόνος και όλα στρέφονταν γύρω από τον ίδιο. Συστατικό στοιχείο της Αριστεράς, η συλλογικότητα είχε πάει περίπατο με τη Φάρλι.

Παρόλα αυτά, μέχρι και το Συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο, ο κ. Γιώργος Τσίπρας δεν ήταν απλώς στο ίδιο στρατόπεδο με τον πρόεδρο του κόμματος: η παρέμβαση που έκανε με άλλα στελέχη να μην γίνει εκλογή προέδρου- κόντρα μάλιστα στην πρόταση του μεγάλου εξαδέλφου- υπήρξε καθοριστική για την εδραίωση της εξουσίας Κασσελάκη.

Τώρα που ο τελευταίος σταθεροποιήθηκε, κάνει αυτό που φαινόταν από την αρχή ότι σχεδίαζε: να παραμερίσει ακόμη και αυτούς που τον βοήθησαν. Άλλωστε το είχε δηλώσει φαρδιά πλατιά σε ανύποπτο χρόνο: «κάποιοι λένε ‘’σε βοήθησα’’. Πράγματι και τους ευχαριστώ, αλλά δεν χρωστάω σε κανένα».

Με άλλα λόγια, ο κ. Κασσελάκης έμεινε πιστός σε αυτά που πίστευε και διακήρυξε. Τώρα μετά το ξύλο που έριξε στους πρώην υποστηρικτές του, απλώς τους είπε να πουν ότι …έπεσαν από τη σκάλα, όπως ζητούν οι κακοποιητές από τα αθώα θύματά τους. Κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνούν. Αλλά είναι αργά.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
364313-dsc_0465
«Κυρίες και κύριοι, είμαι ο Χαμίντ»

«Ο Χαμίντ γεννήθηκε στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο πατέρας του ήταν ένας αξιοσέβαστος δάσκαλος και έτσι ο...

Close