Συνέντευξη Κούλογλου στον ραδιοσταθμό flash96: «Ο Σημίτης θα κάνει τους ξένους να γελούν»

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ραδιοσταθμό flash96 αναφέρθηκε στην πρόοδο στις διαπραγματεύσεις επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως η καθυστέρηση έχει να κάνει με τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων. Έχουμε να κάνουμε με απληστους δανειστές, οικονομικούς δολοφόνους οι οποίοι χρησιμοποιούν τη δυσμενή θέση της χώρας για να αποσπάσουν ανταλλάγματα.

Επισήμανε επίσης για το θέμα της πώλησης των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ πως η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να υποχωρήσει. Σε μία διαπραγμάτευση θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις αλλά δεν θα πρέπει να κάνεις πράγματα που δεν είναι στη φύση σου, στη φύση μιας αριστερής Κυβέρνησης. Δεν έχει νόημα έτσι. Μία αριστερή κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία για να κάνει κάποια πράγματα και να υπερασπίσει κάποια πράγματα. Αν κόψει τις συντάξεις, μειώσει το αφορολόγητο για τους χαμηλόμισθους και παραδώσει το δημόσιο πλούτο δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά θα έχει τότε από μία συντηρητική κυβέρνηση. Μία συντηρητική κυβέρνηση θα τα κάνει αυτά τα πράγματα και με χαρά. Η παραμονή μιας αριστερής κυβέρνησης στην εξουσία δεν θα πρέπει να γίνεται με κάθε κόστος.

Ο κ Κούλογλου ανέφερε πως η ηγεσία της κυβέρνησης είναι διατεθειμένη να προχωρήσει και να κλείσει την αξιολόγηση. Αυτή τη στιγμή οι εκλογές είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο, στο εξωτερικό θα μας πάρουνε στην πλάκα. Αν πραγματικά έχει γίνει λυπάμαι για τη δήλωση του κ. Σημίτη περί εκλογών ως λύση για τη χώρα. Ο κ. Σημίτης φημιζόταν για μία πιο σοβαρή και θεσμική προσέγγιση. Παίρνει μια θέση που έχουν άνθρωποι με ίσως μεγαλύτερη εμπάθεια, όπως ο κύριος Βενιζέλος. Περίμενα ο κ. Σημίτης να αντιλαμβάνεται ότι αν γίνουν εκλογές αυτή τη στιγμή στη χώρα θα πάμε πολύ πίσω και όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε σχέση με τη διεθνή θέση και φήμη της χώρας. Εάν οι ξένοι καταλάβουν ότι ξανά πηγαίνουμε σε εκλογές στην Ελλάδα επειδή το ζητάει η αντιπολίτευση και ο κ. Σημίτης, πραγματικά θα γελάσουν και εμείς θα κλάψουμε. Έχει επιβαρυνθεί η οικονομία εξαιτίας της καθυστέρησης στην αξιολόγηση και τα πολύ λίγα που έχουν κερδηθεί θα πάνε πίσω.

Ο κ. Κούλογλου κατέληξε πως η κυβέρνηση όντως προσπαθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος να κλείσει την αξιολόγηση. Οι δανειστές αντιλαμβάνονται τη δυσκολία της κατάστασης στη διαπραγμάτευση και για αυτό πιέζουν αλλά δεν μπορεί στο όνομα του κλεισίματος να παραδοθούν τα πάντα. Για το κλείσιμο της αξιολόγησης οι δανειστές θεωρούν ότι το ζήτημα μπορούν να το διαχειριστούν και τα ζητήματα που μπορούν να τα διαχειριστούν δεν τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 58 times, 1 visits today)

Read more:
384864-st-tempi-main
Τo τρένο που πάτησε την ελληνική δημοσιογραφία, η διαφθορά και μια συγγνώμη

Η οργή και ο θυμός μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ξεπερνάει κατά πολύ την τραγωδία στο Μάτι. Και δικαιολογημένα: η...

Close