O Στ. Κούλογλου για το νέο του βιβλίο στην Patras TV

Permalink

Συνέντευξη στο Patras TV με αφορμή την παρουσίαση στην αχαϊκή πρωτεύουσα του νέου του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» (εκδ. Εστία, παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου.

Στο πλαίσιο της, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως το βιβλίο αποτελεί «μια προσπάθεια αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και επίσης αντιμετώπισης της επιδίωξης εξωραϊσμού της δικτατορίας». Θεωρεί εξάλλου πως πρόκειται για ένα ανάγνωσμα πάντα επίκαιρο που πρέπει να διαβαστεί τόσο από τους παλιούς, αλλά κυρίως από τους νέους, που πρέπει «να μάθουν τι πραγματικά συνέβη τότε γιατί δεν πρέπει να ξανασυμβεί και πόσο η χούντα έχει σφραγίσει τη σημερινή πραγματικότητα».

Ερωτηθείς αν η χούντα εξακολουθεί να είναι κάτι που δεν έχει ξεπεράσει η χώρα μας, ο Στ. Κούλογλου, είπε χαρακτηριστικά: «Έχει ξεπεραστεί το Κυπριακό; Δεν έχει ξεπεραστεί. Έχει ξεπεραστεί το γεγονός ότι πληρώνουμε για εξοπλισμούς σε ανταγωνισμό με την Τουρκία λόγω του Κυπριακού κι έχουμε οδηγηθεί στην υπερχρέωση και στη χρεωκοπία; Όχι. Έχει ξεπεραστεί το γεγονός ότι καταστράφηκαν οι πόλεις από την πολεοδομική πολιτική της δικτατορίας;».


(Visited 50 times, 1 visits today)

Read more:
377078-4641943
Οι καθημερινές περιπέτειες του Νικολάι Μαράντζικοφ με την Πράβδα

Στα μέσα της δεκαετίας του '50, ξεκίνησε στη Σοβιετική Ενωση η αποσταλινοποίηση. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν, πολίτες αλλά και...

Close