Στρασβούργο: συνέντευξη Κούλογλου σε μαθητές δημοτικού

Permalink

Μια πρωτότυπη συνέντευξη σε μαθητές δημοτικού σχολείου παραχώρησε χτες στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZA, Στέλιος Κούλογλου, απαντώντας στα διαφορετικά και ενδιαφέροντα ερωτήματα των παιδιών που αφορούσαν μεταξύ άλλων, στο ρόλο των ευρωβουλευτών και τις κοινοβουλευτικές εργασίες, το ρόλο της Αριστεράς και το μέλλον της Ευρώπης.

Οι μικροί δημοσιογράφοι προέρχονται από «το σπίτι του νεαρού πολίτη», ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σλιλτιγκχάιμ, μιας μικρής πόλης έξω από το Στρασβούργο, όπου η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του λόγου των νέων και της συμμετοχής τους στα κοινά. Στο πλαίσιο αυτό, δώδεκα παιδιά κάνουν ραδιόφωνο, δημιουργώντας εκπομπές που βγαίνουν στον αέρα του ανεξάρτητου νεανικού ραδιοφωνικού σταθμού, MNΕ του Στρασβούργου.

Μιλώντας μαζί τους, ο Στ. Κούλογλου επισήμανε ότι ο ρόλος των ευρωβουλευτών είναι  να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού και να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ψηφίζοντας νόμους προς όφελος τους. Επίσης, εξήγησε με ποιον τρόπο κινούνται οι διαδικασίες νομοθέτησης στο Ευρωκοινοβούλιο (από την δουλειά που γίνεται στις επιτροπές ως την ψήφιση προτάσεων στην Ολομέλεια) και τόνισε ότι κάθε πολιτική ομάδα υπερασπίζεται και διεκδικεί διαφορετικούς στόχους.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση, τι θα συμβούλευε τους νέους Ευρωπαίους προκειμένου να καλυτερέψουν την ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZA, είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να είστε ανοιχτοί στον κόσμο, στους ανθρώπους που έρχονται από άλλες χώρες κυνηγημένοι από τον πόλεμο ή την εξαθλίωση και τη φτώχεια. Πρέπει επίσης να είστε δημοκράτες, δηλαδή να μάθετε να αποδέχεστε την άποψη του άλλου που δεν συμφωνεί απαραίτητα με τη δική σας. Και βέβαια, πρέπει να δώσετε σημασία στη γνώση και να μάθετε γλώσσες, ιστορία, πολιτισμό. Να έχετε κριτικό πνεύμα και να μην πιστεύετε ποτέ κάτι με την πρώτη. Πρέπει πρώτα να ακούτε σοβαρά, έπειτα να σκέπτεστε και να κρίνετε αν αυτό που ακούτε είναι ειλικρινές και μετά να σχηματίζετε την προσωπική σας γνώμη. Πρέπει να γίνετε ενεργοί πολίτες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε ενημερωμένοι ώστε να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή σας».
 


(Visited 96 times, 1 visits today)

Read more:
Screenshot 2019-11-30 at 10.36.55
Αν δεν υπάρχει κρεμασμένος, τότε μιλάς για σχοινί. Άρθρο του Σ. Κούλογλου στο 24ores.gr

«Μήπως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ρωτήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την συζήτηση για τους σκανδαλώδεις...

Close