Κούλογλου για εμπάργκο ΝΔ στην ΕΡΤ: Θέλουν να παίζουν εντός έδρας με στημένη διαιτησία

Permalink

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκη που είπε ότι είναι «κρίμα» το γαλάζιο εμπάργκο στην ΕΡΤ, γιατί του «άρεσε να παίζει εκτός έδρας». «Άρα η Νέα Δημοκρατία προτιμά τα ιδιωτικά κανάλια για να παίζει εντός έδρας και πιθανώς με στημένη διαιτησία. Με παράγκα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Κόντρα Channel.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ωστόσο ότι «στην περίπτωση της ΕΡΤ η κυβέρνηση δεν πέτυχε. Έγιναν λάθη γιατί χρησιμοποιήθηκαν τα παλιά υλικά. Το εμπάργκο είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξει η κατάσταση. Πρέπει να πάψει η ΕΡΤ να είναι υποχείριο της κάθε κυβέρνησης». Από την άλλη πλευρά, «η ΕΣΗΕΑ έπρεπε να προασπίσει το δικαίωμα του δημοσιογράφου να πει την άποψή του. Είναι ακατανόητη η παρέμβαση. Το κοινό είναι αυτό που θα κρίνει εάν αυτά που λέει ο δημοσιογράφος είναι σωστά ή λάθος», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου.

Για τις δημοσκοπήσεις

«Η ψαλίδα κλείνει. Το δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Το κλίμα, μάλιστα, θα αλλάξει κι άλλο όταν μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και ο ΕΝΦΙΑ, καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός – πράγμα πολύ σημαντικό για τους νέους, και αυξηθεί ο κατώτατος. Ο κόσμος δικαιολογημένα κρατά μικρό καλάθι απέναντι στις εξαγγελίες γιατί έχει ακούσει πολλά. Όμως η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει. Τον Ιανουάριο θα έχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα και εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Υπάρχουν στην χώρα δυο στρατόπεδα: το ένα, του κ. Μητσοτάκη, που κλείνει το μάτι στους πλούσιους και το άλλο που μεριμνά για όσους έχουν ανάγκη. Μόλις η κυβέρνηση αρχίσει να εφαρμόζει τις εξαγγελίες της αυτό θα φανεί περισσότερο».

Για το ζήτημα των συντάξεων

«Το κλίμα στην Ευρώπη έχει γυρίσει υπέρ της χώρας μας. Οι σοσιαλδημοκράτες δεν θέλουν να μειωθούν οι συντάξεις, γιατί επενδύουν σε μια συμμαχία με την αριστερά. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει και η ΝΔ, είπε ότι αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική κυβέρνηση επειδή βγήκε από τα μνημόνια. Ένα αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί πλέον να έχει άλλη αντιμετώπιση, από ότι τρία χρόνια πριν. Εξάλλου, δεν υπάρχει πια η απειλή της δόσης του δανείου. Εμείς θέλουμε όλα να γίνονται συναινετικά χωρίς διενέξεις. Όμως οι δανειστές δεν έχουν κάποιο όπλο στα χέρια τους για να επιβάλλουν την άποψή τους».

Για τις ευρωεκλογές

«Αν ο συντηρητικός Βέμπερ γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν θα νοσταλγήσουμε τον Γιούνκερ, ο οποίος κράτησε υποβοηθητική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Για αυτό έχουμε προσπαθήσει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας η  Αριστερά, οι πράσινοι, οι σοσιαλδημοκράτες και άλλοι κεντρώοι, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την εκλογή ενός άλλου προέδρου της Κομισιόν που θα κινηθεί σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση.

Μπορεί ο κόσμος να νομίζει ότι οι αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου δεν τον αφορούν, όμως είναι σημαντικές για την καθημερινότητά του. Οι ακροδεξιοί συχνά σε συνεργασία με την παραδοσιακή δεξιά λαμβάνουν αποφάσεις εναντίον των γυναικών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Συνεπώς, η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι σημαντική και επηρεάζει τη ζωή μας».

Για το προσφυγικό

«Η Αυστρία, που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, μαζί με τις χώρες του Βιζεγκράντ δεν θέλουν κανέναν πρόσφυγα και έτσι αδιαφορούν πλήρως για την κατάσταση στο ανατολικό αιγαίο. Εάν μέχρι το τέλος του έτους που αλλάζει η προεδρία η Ευρώπη δεν βρει έναν κοινό βηματισμό τότε θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Για αυτό ευθύνη έχουν η Μέρκελ και ο Μακρόν που δεν έχουν χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι απαιτώντας να εφαρμοστούν οι συμφωνίες ή οι κυρώσεις για τα κράτη μέλη που δεν τις εφαρμόζουν.

Για την κεντροαριστερά

«Στην Ευρώπη οι σοσιαλδημοκράτες έχουν καταλάβει ότι η συμμαχία με την Δεξιά και η υιοθέτηση πολιτικών φτωχοποίησης των λαών και ενίσχυσης των πλουσίων, τους ‘πασοκοποίησαν’. Φαίνεται όμως ότι η κα Γεννηματά αδιαφορεί για όλα αυτά. Μάλιστα, δεν πήγε καν στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπουλμαν, στην Αθήνα. Τι κεντροαριστερά είναι αυτή; Μάλλον για κεντροδεξιά μου μοιάζει…»


(Visited 64 times, 1 visits today)

Read more:
Λένγκω...
Λένγκω…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close