Νέα ερώτηση Κούλογλου προς Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Permalink

Με νέα του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επιμένει στο θέμα των καθυστερήσεων στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, ρωτώντας γιατί κύκλοι της Κομισιόν στηρίζουν τόσο ένθερμα την Eurasia Interconnector Ltd, διακινδυνεύοντας την υλοποίηση του έργου και το κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Παρά τις συμφωνίες, όπως αυτή στις 8 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για την προκήρυξη στις αρχές του 2019 του διαγωνισμού, επιδιώκουν με κάθε μέσο τη συμμετοχή της εταιρείας Euroasia Interconnector στη κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου, έστω και με το ποσό των 24.000 ευρώ!» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής παρατηρώντας πως έτσι καθυστερεί ένα εξαιρετικά επείγον και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κρήτη έργο.

«Συγχρόνως βλάπτεται σοβαρά η εικόνα της ΕΕ που εμφανίζεται να συμμαχεί χωρίς αρχές με μια εταιρεία, παρά τη βεβαιωμένη καθυστέρηση του έργου με ευθύνη της και την πλήρη αδυναμία της να εξεύρει έστω και μέρος των απαραίτητων κεφαλαίων», προσθέτει ο Στέλιος Κούλογλου ρωτώντας επίσης την Κομισιόν εάν έχει διερευνήσει την οικονομική κατάσταση, το μετοχικό κεφάλαιο και τα περιουσιακά στοιχεία της Euroasia Interconnector.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η τακτική που ακολουθούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.

Παρά τις συμφωνίες, όπως αυτή στις 8 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για την προκήρυξη στις αρχές του 2019 του διαγωνισμού, επιδιώκουν με κάθε μέσο τη συμμετοχή της εταιρείας Euroasia Interconnector στη κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου, έστω και με το ποσό των 24.000 ευρώ!

Προκαλείται έτσι η καθυστέρηση ενός έργου που είναι εξαιρετικά επείγον και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και τη Κρήτη. Συγχρόνως βλάπτεται σοβαρά η εικόνα της ΕΕ που εμφανίζεται να συμμαχεί χωρίς αρχές με μια εταιρεία, παρά τη βεβαιωμένη καθυστέρηση του έργου με ευθύνη της και την πλήρη αδυναμία της να εξεύρει έστω και μέρος των απαραίτητων κεφαλαίων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Επίτροπος:

1.     Γιατί κύκλοι της Κομισιόν στηρίζουν τόσο ένθερμα την Euroasia Interconnector Ltd, διακινδυνεύοντας την υλοποίηση του έργου και το κύρος της ΕΕ;

2.     Έχει η Κομισιόν διερευνήσει την οικονομική κατάσταση, το μετοχικό κεφάλαιο και τα περιουσιακά στοιχεία της Euroasia Interconnector;


(Visited 62 times, 1 visits today)

Read more:
345427-diapompeuse..
Διαπόμπευση…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close