Κούλογλου στο Euronews: Ούτε ο Μαδούρο δεν έχει τις υπερεξουσίες του Κ. Μητσοτάκη

Permalink
Τις υπερεξουσίες που συγκέντρωσε ο Κ. Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην εκπομπή “Raw Politics” του Euronews, με θέμα το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Καλεσμένη της εκπομπής ήταν επίσης η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Ο Σ. Κούλογλου δήλωσε ότι το πρώτο που έκανε ο νέος πρωθυπουργός ήταν να θέσει υπό την προσωπική του ευθύνη την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και την ΕΡΤ.

«Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός; Αν ο Μαδούρο το έκανε αυτό θα παίρναμε μέτρα εναντίον του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τον κατήγγειλε», τόνισε ο Σ. Κούλογλου.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Δικαιοσύνης (σωφρονιστικές φυλακές) και της Μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελληνική Αστυνομία με πρόσφατο προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οδεύουμε στα πρότυπα του Όρμπαν και της Ουγγαρίας».

Συνεχίζοντας, ο Σ. Κούλογλου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που ήρθε δεύτερο κόμμα στις εκλογές έλαβε το σημαντικό ποσοστό του 32%. Εξήγησε, επίσης, ότι για δύο κυρίως λόγους δεν κατάφερε να έρθει πρώτο κόμμα. Πρώτον γιατί η λιτότητα που επέβαλε η ΕΕ, η Τρόικα και οι δανειστές, βλάπτουν κάθε κυβέρνηση και δεύτερον, γιατί «η Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιήθηκε με δημαγωγικό, λαϊκίστικο και εθνικιστικό τρόπο από τη ΝΔ». Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία, η οποία μάλιστα χειροκροτήθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η ΝΔ».

«Ο Κ. Μητσοτάκης έπαιξε αυτό το παιχνίδι. Πήρε ψήφους από τη Χρυσή Αυγή που έμεινε εκτός Βουλής. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα άσχημα νέα είναι ότι αυτοί είναι ψήφοι που πήγαιναν για τους νεοναζί», ανέφερε ο Σ. Κούλογλου και κατέληξε λέγοντας: «Η υποκρισία είναι ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη συμφωνία. Δεν θα την ακυρώσει, θα την τηρήσει. Περίπου κατηγόρησαν τους ηγέτες των δύο χωρών για προδοσία. Αν ήταν τόσο κακή η συμφωνία θα την ακύρωναν. Τώρα θα την τηρήσουν. Αυτή είναι η υποκρισία».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=_ynkK7RW8To&t=112s


(Visited 25 times, 1 visits today)

Read more:
29815008120_1e5e2dbda0_k
Κούλογλου: Πολύ σημαντική πολιτική στήριξη η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Για το ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και θα καταλήξει σχετικό ψήφισμα, όπως και για...

Close