Κούλογλου: Ο Ερντογάν ρίχνει ανθρώπινες βόμβες στην Ευρώπη

Permalink

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση επιτιθέμενος στην Ελλάδα και την Ευρώπη με ανθρώπινες βόμβες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο RT. Όπως εξήγησε, ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να εκβιάσει την στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις ριψοκίνδυνες εκστρατείες του στην Συρία.

«Ο Ερντογάν αποτυγχάνει στην Συρία και αποζητά μεγαλύτερη υποστήριξη από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για αυτό τους εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο. Μόλις οι δυνάμεις του στην Συρία βομβαρδίστηκαν, αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα και να στείλει τους μετανάστες στην Ευρώπη. Όμως οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Δεν είναι νερό να ανοίγουμε και να κλείνουμε την στρόφιγγα. Ο Τούρκος Πρόεδρος τους εκμεταλλεύεται, όπως εκμεταλλεύεται και την δυστυχή στάση της ΕΕ, η οποία εξαιτίας του πολιτικού προβλήματος της ανόδου της ακροδεξιάς φοβάται και δεν θέλει πρόσφυγες και μετανάστες. O Τούρκος Πρόεδρος πιθανώς θέλει περισσότερα χρήματα, αλλά και πολιτική στήριξη στην Συρία, και τα παζαρεύει με όπλο τους μετανάστες και τα παιδιά τους», εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

«Η ΕΕ, ωστόσο, θα έπρεπε να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και όχι μόνο να πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ το Ερντογάν για να αντιμετωπίζει το πρόβλημα», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
201764-screen_shot_2016-05-10_at_10.45.49_m.m.
Ένας χαμένος φωτογραφικός θησαυρός αποκαλύπτει τη ναζιστική θηριωδία στην Κρήτη

Της Ελένης Μπέλλου για το TVXS Ένας ιστορικής αξίας θησαυρός βρισκόταν χαμένος από το 1945. Ένας θάνατος πολλά χρόνια αργότερα,...

Close