Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Permalink

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά την διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, απαντώντας στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή, Πάτρικ Γιάκι, που πανηγύριζε για την πολιτική την χώρας του και της Ουγγαρίας να παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και να μην δέχονται εδώ και τρία χρόνια κανέναν πρόσφυγα.

«Κάποιοι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας, της χώρας μου, προέρχονται από το Ιράκ. Έφυγαν από εκεί μετά από τον καταστροφικό πόλεμο με τους τουλάχιστον 1.000.000 νεκρούς. Η χώρα σας ήταν ανάμεσα στην Συμμαχία των Προθύμων υπό τον Τζώρτζ Μπους, που εισέβαλε στο Ιράκ και κατέστρεψε την χώρα. Γιατί δεν παίρνετε καμία ηθική ή πολιτική ευθύνη για την καταστροφή που εσείς δημιουργήσατε;», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανταπάντηση του Πολωνού ευρωβουλευτή ότι δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες από το Ιράκ, ο Στέλιος Κούλογλου τον παρότρυνε: «Τότε πάρτε τουλάχιστον τους Ιρακινούς!»


(Visited 33 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2016-03-02 at 10.41.07 AM
Παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αθετούν τις συμφωνίες στο προσφυγικό – Σ. Κούλογλου στον Alpha

Σε συζήτηση στην εκπομπή Checkpoint του Alpha με την Γιάννα Παπαδάκου ο Σ. Κούλογλου ανέφερε οτι στο θέμα της αντιμετώπισης...

Close