Θεοδωρικάκος: το πρώτο θύμα της κυβερνητικής ανικανότητας; Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωνε τη Δευτέρα:  «οι «Κασσάνδρες» και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία». Οι δηλώσεις έγιναν το πρωί, στο 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου ο υπουργός παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Λίγες ώρες μετά, άρχισε να ξεδιπλώνεται το απίστευτο φιάσκο με τις μάσκες- μπούργκα, οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των αρμοδίων φορέων και υπουργείων και το πάρτι στα social media με την ανικανότητα της κυβέρνησης. Μετά από τις προηγούμενες δηλώσεις του, το χωρίς προηγούμενο ναυάγιο τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Η ΚΕΔΕ( Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), με την οποία συνεργάζεται ως αρμόδιος υπουργός, δεν δέχθηκε να παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Διευκρίνισε επισήμως, ότι οι προδιαγραφές για τις Κυκλώπειες μάσκες  που παρέλαβαν οι μαθητές, καθορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας και έφτασαν στους κατασκευαστές μέσω του δικού του, υπουργείου των Εσωτερικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει εργαστεί στη ζωή του και έχει διατελέσει από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι σύμβουλος στο ΠΑΣΟΚ και τώρα υπουργός της ΝΔ: ως άνθρωπος όλων των εποχών, έχει μάθει ότι ακόμη και ο πιο μέτριος υπάλληλος, της εταιρείας  δημοσκοπήσεων την οποία διηύθυνε  ή το πιο κακό κομματικό στέλεχος, παράγουν κάποια αποτέλεσμα. Ίσως πρώτη φορά είδε το απόλυτο μηδέν. Ακόμη και στον «υπαρκτό σοσιαλισμό». στον οποίο πίστεψε ως γραμματέας της ΚΝΕ, η κομματική, γραφειοκρατική νομενκλατούρα δεν ήταν τόσο ανεπαρκής.  Ούτε θα πρέπει να του άρεσαν κάποια πικρόχολα σχόλια στο διαδίκτυο, ότι δηλαδή οι γιγαντιαίες μάσκες είχαν σχεδιαστεί από ανθρώπους επηρεασμένους από την παράδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής.

Ο υπουργός έγινε έξαλλος με τους άχρηστους της κυβέρνησης του. Όταν μάλιστα η ΚΕΔΕ είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας για το προβληματικό μέγεθος των μασκών, αλλά την έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνη.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει φυσικά ότι ο θυμός του κ. Θεοδωρικάκου ήταν η αιτία που μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο εκτάκτως, λόγω πόνων στην πλάτη και υψηλής πίεσης. Το να είναι κανείς υπουργός, ιδιαίτερα μιας τέτοιας κυβέρνησης ανίκανων, με έναν πρωθυπουργό που όσο και να κατασκευάσεις -ξέρει ο κ. Θοοδωρικάκος- χάνει λάδια, συνιστά έτσι κι αλλιώς παράγοντα στρες.

Χίλια περαστικά και καλή συνέχεια, σε μια κυβέρνηση όπου σε λίγο η θέση του υπουργού θα απαιτεί ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινά. Αν στο μεταξύ δεν τα καταργήσει  ο κ. Μητσοτάκης..

 


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
350674-5406015
Η υποψηφιότητα Παπανδρέου, σαν μαμή στο πολιτικό σκηνικό

Σημεία των καιρών: το γεγονός ότι ένα κόμμα του 8% έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της πολιτικής τις τελευταίες μέρες, δείχνει...

Close