Ενα…Βήμα παραπάνω: Ο Δημητριάδης γέφυρα για το predator στην Ελλάδα

Permalink

Ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού ήταν ο γεφυροποιός για την εισαγωγή του predator στην Ελλάδα: συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του κ. Δημητριάδη στα χθεσινά Νέα, το Βήμα της Κυριακής υποστηρίζει ότι ο πολυπράγμων ανιψιός υπήρξε στην πραγματικότητα -όπως αναφέρει ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος «Η άγνωστη ‘’γέφυρα’’ Ελλάδας – Κύπρου για το σύστημα υποκλοπών».

Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ «υπήρχε κεντρικότερος σχεδιασμός» για τις παρακολουθήσεις, με «τον αριθμό των άγνωστων θυμάτων-στόχων του κατασκοπευτικού προγράμματος να θεωρείται ότι είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Με πολλούς από τους παρακολουθούμενους να είναι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που βρίσκονται σε πολύχρονη σύγκρουση μεταξύ τους, ενώ το παράνομο λογισμικό φαίνεται να έχει σταλεί και σε παράγοντες εκτός πολιτικού χώρου».

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενα ρεπορτάζ του Tvxs για τη σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στις παρακολουθήσεις, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «υπάρχουν σαφείς πληροφορίες ότι στο εν λόγω παρα-σύστημα χρήσης του Predator είχαν ενταχθεί γνωστοί επιχειρηματίες. Οι οποίοι επιχείρησαν μάλιστα προσφάτως, με την ενεργοποίηση ατόμων από το επαγγελματικό περιβάλλον τους, να ασκήσουν πιέσεις για να σταματήσει ο θόρυβος γύρω από τις υποκλοπές με τη χρήση τού εν λόγω συστήματος παγίδευσης κινητών».

Διαβάστε επίσης:Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες Γ.Λαβράνος και Φ. Μπίτζιος, είχαν ασκήσει έντονες πιέσεις, ακόμη και την ημέρα της συζήτησης του σκανδάλου των υποκλοπών στη Βουλή, για να μην αναφερθεί το όνομα τους. Παρά τις σχέσεις τους με τις εταιρείες που εμπορεύονταν το predator, η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής αρνήθηκε να τους καλέσει να καταθέσουν.

Το κυριακάτικο ρεπορτάζ (Βασίλης Λαμπρόπουλος) αναφέρεται στις «νέες απορίες για τον αναφερόμενο ρόλο του δραστήριου πρώην στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού.. Οπως προκύπτει από αυτές τις νεότερες αναφορές, φαίνεται να είχε δημιουργηθεί ένα δίπολο μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας με την εμπλοκή πολιτικών, επιχειρηματιών και ιδιωτών που πιθανολογείται ότι προώθησαν αυτό το ηλεκτρονικό πρόγραμμα κατασκοπείας από την Κύπρο στην Ελλάδα..

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές προς «Το Βήμα» κεντρικού προσώπου της υπόθεσης, «η ενεργοποίηση του Predator στην Ελλάδα υπήρξε ύστερα από ‘’γέφυρα’’ επαφών που δημιουργήθηκε, προ αρκετών μηνών, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Αυτός ο κύκλος προσώπων που συμμετείχαν στις συνεννοήσεις φαίνεται να ήταν γνωστοί του κ. Δημητριάδη ή ατόμων από τον προσωπικό του κύκλο..».

Η μεταφορά του κακόβουλου στην Ελλάδα γίνεται καθώς ο διαβόητος Τον Ντίλιαν, ιδιοκτήτης του Predator,  αντιμετωπίζει προβλήματα στην Κύπρο, μετά το ξέσπασμα διαφόρων σκανδάλων. Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει στη Μεγαλόνησο και ο Φέλιξ Μπίτζιος, που είχε πολύχρονη αντιδικία σε δικαστήρια της Κύπρου με εφοπλιστή, ο οποίος υποστήριζε ότι ο Μπίτζιος τον εξαπάτησε και καταχράστηκε χρήματα.

Διαβάστε επίσης:Εξώδικο σε Tvxs – Κούλογλου από τον Φ. Μπίτζιο, τ. διαχειριστή Intellexa- Predator!

Ο Μπίτζιος που συνδέεται στενά με τον Γ. Δημητριάδη αναζητεί νομική προστασία και ο ανιψιός του πρωθυπουργού τού συστήνει τον φίλο του δικηγόρο Α.Σ, που «έχει στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα στην Κύπρο ».

Το Βήμα δίνει μόνο τα αρχικά του ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, φωτογραφίζει σαφώς τον Κύπριο δικηγόρο Αλέξανδρο Σίνκα, που είχε εμπλακεί, χωρίς να καταδικαστεί, στη διαβόητη υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων»: αντί χρημάτων και παρανόμως, εξηγεί το Βήμα, « παραχωρείτο η κυπριακή υπηκοότητα σε καταζητούμενους κακοποιούς, ακόμα και δικτάτορες, προκειμένου να αποφύγουν τους περιορισμούς είτε εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους και να κινούνται ελεύθερα μέσω Κύπρου σε 27 ευρωπαϊκά κράτη».

Σύμφωνα λοιπόν με το Βήμα: ο Δημητριάδης γνωρίζει τον φίλο του Μπίτζιο στον φίλο του Σίνκα ( εδώ ισχύει και το «δείξε μου τους φίλους σου») ο οποίος τον γνωρίζει με τον Ντίλιαν. Οταν ο τελευταίος μεταφέρει στην Ελλάδα την εταιρεία του intellexa, που εμπορεύεται το predator o Μπίτζιος αναλαμβάνει αναπληρωτής διαχειριστής της εταιρείας. «Εκεί λοιπόν σύμφωνα με αυτές τις νεότερες μαρτυρίες δημιουργήθηκε μέσω των συγκεκριμένων νομικών και άλλων προσώπων σύστημα επαφής και συνεργασίας του Φ.Μπ και του Ταλ Ντίλιαν στην Ελλάδα, που έφερε, κατόπιν άνωθεν υποδείξεων, το Predator στην Ελλάδα ».

Διαβάστε επίσης:Νέα-Predator: κυβερνητικό κέντρο παρακολουθούσε υπουργούς-επιχειρηματίες και είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Το ρεπορτάζ δεν διευκρινίζει ποια ήταν η πηγή των «άνωθεν υποδείξεων» ή αν αυτές προέρχονταν ψηλότερα και από τον Γ. Δημητριάδη. Επικαλείται συνεργάτες του τελευταίου, που υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν διαταραχθεί οι προσωπικές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Άλλες πληροφορίες φέρνουν θείο και ανιψιό να είναι στα μαχαίρια καθώς ο δεύτερος θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος. Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα σχολιάσει και πώς τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, ακόμη και υπουργών της από το «κυβερνητικό κέντρο» Δημητριάδη.

375915g-adsdasadsads.jpeg

ΥΓ Το βέβαιο είναι ότι οι μπίζνες του συστήματος πάνε καλά. Στην πρόσφατη, πολυδιαφημισμένη συμφωνία Ελλάδος- Σαουδικής Αραβίας για το Mediterranean Corridor, δηλαδή το καλώδιο μεταφοράς data που θα ξεκινάει από την Σιγκαπούρη- ο Αλέξανδρος Σίνκα φέρεται να έπαιξε ρόλο, φωτογραφιζόμενος μπροστά (φωτογραφία) από τον Σαουδάραβα  υπουργό και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γ Στάσση, που ανταλλάσσουν χειραψίες.

Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 2022, αλλά ο φίλος του κ. Σίνκα απουσίαζε: με τον ρόλο του στις υποκλοπές να έχει ήδη αποκαλυφθεί, ο κ. Δημητριάδης είχε σοβαρότερα προβλήματα και παραιτήθηκε μία εβδομάδα μετά.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

 


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
10959310_868470379878386_2182306588386408512_n
Ο Στέλιος Κούλογλου στο ΚΟΝΤRΑ TV για τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και την κοινωνική επιχειρηματικότητα

   Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ 24 και στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο, για δύο στρατηγικές δράσεις που έχει...

Close