Πώς στήσαμε την επιχείρηση κατασυκοφάντησης της Ελλάδας (πριν μας αποκαλύψει το Liberal)

Permalink

Η παράνομη συνάντηση έγινε σε ένα υπόγειο των Βρυξελλών, που μύριζε μουχλιασμένο χαρτί. Είχαμε συμφωνήσει η συνάντηση να παραμείνει μυστική, αλλά μετά την αποκάλυψή της από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Liberal («Επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδας από Κούλογλου και 19 ευρωβουλευτές»)  η τήρηση της μυστικότητας έχασε το νόημά της. Θα διηγηθώ λοιπόν τι συνέβη.

Στην υπόγα βρεθήκαμε στριμωγμένοι καμιά εικοσαριά ευρωβουλευτές.  Σοσιαλιστές, πράσινοι, κεντρώοι, αριστεροί. Όπως προερχόμαστε  από διαφορετικές πολιτικές ομάδες δεν γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλο καχύποπτα. Όπως λίγο πριν μια μεγάλη ένοπλη ληστεία, όταν βλέπεις για πρώτη φορά τα παλικάρια με τα οποία θα μπουκάρεις στην τράπεζα.

Μια ξανθιά ευρωβουλευτής άναψε νευρικά τσιγάρο, προλαμβάνοντας με ένα άγριο βλέμμα τις πιθανές αντιρρήσεις. Αφού ξερόβηξε, ένας κοντός, ξερακιανός Ισπανός αποφάσισε να μιλήσει πρώτος.

-Πρέπει να συκοφαντήσουμε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, είπε με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις. Το ναυάγιο στην Πύλο είναι μια μοναδική ευκαιρία. Αλλά η επιχείρηση πρέπει να παραμείνει μυστική.

-Να προσέξουμε γιατί μπορεί να μας ξετρυπώσει το Liberal, πετάχτηκε μια Γερμανίδα που γνωρίζει τα ελληνικά πράγματα τόσο καλά, ώστε υποψιάζομαι ότι είναι πράκτορας των κομμουνιστών.

-Liberal; πετάχτηκε απορημένα μια Σουηδέζα, που φλερτάρει ύποπτα με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

-Είναι το site που αποκάλυψε ότι ο Μητσοτάκης είναι μετεμψύχωση του Μωυσή, εξήγησε η Γερμανίδα.

-Και μετά λένε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν κάνουν ρεπορτάζ, παρατήρησε η ξανθιά, σβήνοντας το τσιγάρο της στο πάτωμα. Eίναι μεγάλη αδικία που τα έχουν κατατάξει στην 108η θέση.

Παραβλέψαμε το άστοχο σχόλιο και αποφασίσαμε να στείλουμε μια επιστολή  στην Κομισιόν. Περισσότερο για ξεκάρφωμα, αλλά αποδείχθηκε το μοιραίο λάθος γιατί ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το ρεπορτάζ του το Liberal.

Πριν κλείσουμε στα γρήγορα τη συνάντηση, σε μια σπάνια στιγμή συμφωνίας για Ευρωκοινοβούλιο, καταλήξαμε ότι βασικά έπρεπε να δουλέψουμε με τα διεθνή ΜΜΕ.

-Αντε στρωθείτε στη δουλειά, είπε με ύφος διοικητή κομάντο του Πούτιν ο ξερακιανός. Δεν είναι και δύσκολο να τα δωροδοκήσετε. Και όπως είπαμε μακριά από τα ελληνικά. Nα ξέρετε ότι τα περισσότερα δεν θα γράψουν κουβέντα. Είναι κολλημένα στην αλήθεια που δεν κουνιούνται ούτε με τρεις βαλίτσες Πέτσα.

Αυτοί οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν τσίπα. Η επιχείρηση εξελίχθηκε γρήγορα και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μερικοί τίτλοι:

-New York Times: Όλοι ήξεραν ότι το πλοίο ήταν καταδικασμένο, αλλά κανείς δεν βοήθησε

-Επιζώντες μετανάστες από το ναυάγιο της Πύλου στη Libération: «Η ελληνική ακτοφυλακή μας βύθισε σκόπιμα»

El Pais: «Οι επιζώντες του ναυαγίου στο Ιόνιο κατηγορούν τις ελληνικές αρχές: “Το Λιμενικό μας ρυμούλκησε με ταχύτητα και αναποδογυρίσαμε”»

Lighthouse Reports: «Πνιγμένοι στα ψέματα»

Reporters United: «Από τη βύθιση στη συγκάλυψη: 9 καταθέσεις και 17 μαρτυρίες για τον ρόλο του Λιμενικού στο ναυάγιο της Πύλου»,

Der Spiegel: «Νομίζαμε ότι ήξεραν τι έκαναν»

Tagesschau: «Εκρυψαν στοιχεία οι Ελληνες ανακριτές;»,

The Times του Λονδίνου: «Ελληνική τραγωδία με σκάφος μεταναστών: νέες μαρτυρίες για συγκάλυψη».

Ναυάγιο στην Πύλο – Μαρτυρίες επιζώντων στο Reuters: «Σχοινί του Λιμενικού ανέτρεψε το σκάφος»

Ναυάγιο στην Πύλο: Στοιχεία του BBC αμφισβητούν την εκδοχή του Λιμενικού

Politico: Η Frontex ήθελε να στείλει αεροσκάφος πριν το ναυάγιο στην Πύλο αλλά το Λιμενικό δεν απάντησε

Το ρεπορτάζ της παραπάνω κοινοπραξίας δημοσιογράφων: νέα στοιχεία για το έγκλημα και τη συγκάλυψη

Mερικά ακόμη δημοσιεύματα: Le Monde, La Repubblica, Corriere de la Sera: ευθύνες των Ελληνικών αρχών 

Ναυάγιο στην Πύλο: «Έχει καταγραφεί η επιχείρηση από το σκάφος του λιμενικού», λέει ανώτατος αξιωματικός στο tvxs

Νέα στοιχεία για το ναυάγιο στην Πύλο: Ώρες πριν τη βύθιση το Λιμενικό ήξερε την κατάσταση κινδύνου

Επίσης: Αποκαλυπτική μαρτυρία στο tvxs για το ναυάγιο στην Πύλο: «Το Λιμενικό μας τράβηξε απότομα και γύρισε το πλοίο»

Διαβάστε: Ναυάγιο στην Πύλο: Καταθέσεις διασωθέντων συγκλίνουν στη ρυμούλκηση – Διαψεύδει το Λιμενικό

Tην αναστολή της δραστηριότητας της Frontex στην Ελλάδα ζητά ο Αξιωματούχος Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο αλλά και το πρόσφατο βίντεο επαναπροώθησης μεταναστών που δημοσιοποίησαν οι New York Times.

Και αυτά είναι όσα μάζεψα πρόχειρα.

Αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το Liberal και λάμπει η αλήθεια.

H φωτογραφία είναι από την έκθεση ζωγραφικής που γίνεται αυτές τις μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο, με θέμα το προσφυγικό. «Η σχεδία της Μέδουσας», του Richard Smeets.

ΥΓ. Στη συνωμοτική μας  ομάδα προχώρησαν και άλλοι: Ναυάγιο στην Πύλο: «Εγκληματική διαχείριση από τις ελληνικές αρχές» καταγγέλλουν ευρωβουλευτές. Eχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα παίρνουμε από τους Εβραίους και τον Σόρος.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
xada-evdilou-191223a
Κούλογλου / Ερώτηση σε Κομισιόν για την παράνομη λειτουργία ανεξέλεγκτων χωματερών στην Ικαρία

Το ζήτημα της λειτουργίας ανεξέλεγκτων χωματερών στην Ικαρία, φέρνει ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην προσοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία μάλιστα τελούσε υπό...

Close