Κούλογλου για emails ομογενών: Και επισήμως «κλεπταποδόχος» η Ασημακοπούλου – Έκθετη η κυβέρνηση!

Permalink

Σχετικά με το πρόστιμο 40.0000 ευρώ για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πολιτών, που επέβαλε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με φόντο το σκάνδαλο της διαρροής των emails απόδημων, αλλά και την επιβολή προστίμου προς το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 400 χιλιάδων ευρώ, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή με τη Νέα Αριστερά, Στέλιος Κούλογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό, την 1η Μαρτίου, λίγες ώρες μετά τα περιβόητα emails της κυρίας Ασημακοπούλου προς του Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, κατέθεσα ερώτηση προς την Κομισιόν για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων και επιστολή προς την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχαν προφασιστεί πολλές και διαφορετικές εκδοχές για να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το σκάνδαλο.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το πρόστιμο που επιβάλλει και, κυρίως, με την αναλυτική παράθεση των γεγονότων, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ποια στελέχη της ΝΔ υπέκλεψαν και διακίνησαν τις λίστες με τα emails και τα τηλέφωνα και πότε η κυρία Ασημακοπούλου παρέλαβε τα παράνομα αποκτηθέντα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού.

Η κυρία Ασημακοπούλου μάλιστα, επιχειρώντας να με «τιμωρήσει» για το ρόλο μου στην ανάδειξη του θέματος, κατέθεσε αγωγή σε βάρος μου και συγκεκριμένα για τον όρο «πολιτική κλεπταποδόχος”, που χρησιμοποίησα εναντίον της. Πλέον, είναι και «με τη βούλα» πολιτική κλεπταποδόχος, καθώς η ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή ανακοινώνει επίσημα με στοιχεία και ημερομηνίες ότι παρέλαβε τα προσωπικά δεδομένα, που είχαν αποκτηθεί παράνομα και, μάλιστα, τα επεξεργάστηκε και τα χρησιμοποίησε για την αποστολή των περιβόητων emails, κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθεσίας και του Γενικού Κανονισμού της ΕΕ (GDPR).

Το γεγονός ότι τα παρέλαβε το Γενάρη του 2024, αποδεικνύει ότι η παράνομη αποστολή ήταν σχεδιασμένη καιρό πριν. Μάλιστα, η προσεκτική μελέτη του πολυσέλιδου πορίσματος δείχνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε επαρκή έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ότι διάφορα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα είχαν διαρκώς πρόσβαση στη σχετική βάση δεδομένων – άρα μπορεί να έχει υπάρξει και άλλη παραβίαση, καθώς και ότι επιχειρήθηκε συσκότιση μέσω αντιμετάθεσης ευθυνών μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οι προσπάθειες συγκάλυψης έπεσαν στο κενό, η παρανομία αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση και οι υπεύθυνοι είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που τραυματίζει το κράτος δικαίου και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση ΝΔ ας φροντίσει να διασφαλίσει την ομαλότητα της εκλογικής διαδικασίας, το κύρος της οποίας έχει κλονίσει συνειδητά και προμελετημένα».


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
KoulIRL
Κούλογλου: Ο Σούλτς θα είχε πετάξει τον Γεωργιάδη έξω από το Ευρωκοινοβούλιο

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Real FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι...

Close