Η Νονά» του Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Permalink

«Η Νονά», το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου για την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που έχει συζητηθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα προβληθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η προβολή θα γίνει σε εκδήλωση που πραγματοποιούν με κοινή πρωτοβουλία ο δημιουργός της ταινίας και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και η Μπάρμπαρα Σπινέλι, επίσης ευρωβουλευτής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE/NGL.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό και τους δυο ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Δείτε το trailer

Η υπόθεση

Η «Νονά» πραγματεύεται με κωμικό τρόπο τον βίο και την πολιτεία της Άνγκελα Μέρκελ, από την παιδική ηλικία της Γερμανίδας καγκελάριου μέχρι τη σημερινή θέση της ως κεντρική φιγούρα στην οικονομική και πολιτική κρίση στην Ευρώπη. Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου, Γερτρούδης Χέλερ. Συμμετέχουν, επιπλέον, ο γνωστός Γερμανός κοινωνιολόγος, Ούλριχ Μπεκ, ο Γερμανός δημοσιογράφος Χάραλντ Σούμαν, η Καναδέζα ακτιβίστρια και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν.


(Visited 59 times, 1 visits today)

Read more:
191425-unnamed
Η Γαλλία πέφτει, παρασύροντας την Ευρώπη. Του Στέλιου Κούλογλου

«Πώς φτάσαμε ως εδώ;», αναρωτιόταν η φιλοκυβερνητική Le Monde, μετά την νίκη της ακροδεξιάς στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας, την...

Close