Ο Στ. Κούλογλου στην εκπομπή Παρά 5

Permalink

O Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας κατά την ολομέλεια του Στρασβούργου της 26ης -29ηςΟκτωβρίου στην εκπομπή «Παρά πέντε» του ΕΝΑ Channel δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το προσφυγικό ζήτημα καθώς δεν υπάρχει ούτε διάθεση ούτε ηγέτες στο ύψος των περιστάσεων που να μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Η έλλειψη στρατηγικής της Μέρκελ όταν προσκαλούσε όλους του πρόσφυγες στη Γερμανία ενδυνάμωσε τις ροές μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη και δημιούργησε εσωτερικά προβλήματα στη γερμανίδα καγκελάριο αναγκάζοντάς τη να υπαναχωρήσει και να στραφεί τώρα προς την Τουρκία η οποία επίσης δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Αυτό που πρέπει να συμβεί, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, είναι να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά αίτια που προκαλούν και οξύνουν την προσφυγική κρίση, όπως ο πόλεμος στη Συρία. Αντ αυτού η ηγεσία της ΕΕ αναζητά έναν αποδιοπομπαίο τράγο, που είναι κα πάλι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στη χώρα που πλήττετια οικονομικά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να φτιάξει μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Ελλάδα και να φτιάξει αντ αυτού κέντρα υπδοχής και καταγραφής και μετά να διοχετεύονται στις υπόλοιπες χώρες.

Σχετικά με την έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα, είπε ότι συνδέεται με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας και κυρίως με το χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να μειωθεί. Πρέπει να σταθεροποιηθούν οι τράπεζες και να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία.

Πρέπει να γίνει ένα αντάρτικο κατά του μνημονίου, να γίνει μια προσπάθεια να αλλάξουνε πράγματα και να εξοθκονομηθούν χρήματα ώστε να ελαφρύνουμε το βάρος που υπάρχει


(Visited 34 times, 1 visits today)

Read more:
koul1b
Κούλογλου στον Real FM: Κρυπτοφασισμός είναι να λες ότι η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει

Μιλώντας σήμερα στον Real Fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου τοποθετήθηκε γενικότερα έναντι της...

Close