Κούλογλου: Η TISA υπονομεύει τα κοινωνικά θεμέλια της Ευρώπης

Κούλογλου: Η TISA υπονομεύει τα κοινωνικά θεμέλια της Ευρώπης

Παρέμβαση Στέλιου Κούλογλου στην Ολομέλεια Στρασβούργου κατά της Συμφωνίας TISA

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στη χθεσινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία για τις Συναλλαγές στον Τομέα των Υπηρεσιών, TISA, πρέπει να καταψηφιστεί. Ως σκιώδης εισηγητής για το θέμα της TISA εκ μέρους της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, ο Στέλιος Κούλογλου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις ακολουθώντας το παράδειγμα της Ουρουγουάης.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου:

Ξεκίνησε προσπάθεια προχθές, Παρασκευή, από τον πρόεδρο να αναβληθεί η ψηφοφορία για την Τisa. Με διάφορα τεχνικά προσχήματα, όπως έγινε πριν λίγο καιρό και με την δίδυμη αδελφή της Tisa, την ΤΤΙΡ. Και  γιατί ο πρόεδρος θέλει να την αναβάλει; Γιατί δεν ξέρει αν η ομάδα του  θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας ή κατά. Και γιατί δεν το ξέρει; Γιατί αυτή  τη συμφωνία δεν την χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν την θέλουν πολλοί βουλευτές. Υπάρχει ήδη η GATS. Αν χρειάζεται αλλαγές, ας την εκσυγχρονίσουμε. Oι μόνοι που προωθούν τέτοιες συμφωνίες, είναι οι πολυεθνικές εταιρείες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Ξέρουμε το έργο:

-Απορύθμιση. Απορύθμιση. Απορύθμιση των κανόνων και των υπηρεσιών.
-Αποδυνάμωση των κρατών να ρυθμίζουν τις υποθέσεις.
-Περιορισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
-Αμφισβήτηση των κανόνων και της ποιότητας της εργασίας.

Ακόμη  και τώρα, προτείνουμε στο Κοινοβούλιο να ζητήσει από την Κομισιόν να  αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις, όπως έκανε η Ουρουγουάη. Ζητάμε:

-Εξουσία στις κυβερνήσεις να αλλάζουν πολιτική και συμφωνίες, αν αυτό το θέλουν και το ψηφίζουν οι πολίτες.
-Ξεκάθαρη εξαίρεση των δημοσίων υπηρεσιών από την υπό συζήτηση συμφωνία. Διαφορετικά υπηρεσίες όπως η υγεία και η εκπαίδευση σε λίγο θα ιδιωτικοποιηθούν.
-Επικύρωση των συμβάσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
-Προστασία του περιβάλλοντος
-Προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.

Σταματήστε να ψηφίζετε συμφωνίες που υπονομεύουν τα κοινωνικά θεμέλια της Ευρώπης.

Δείτε εδώ το βίντεο από την Ολομέλεια:


(Visited 76 times, 1 visits today)

Read more:
29481713814_2618dcc52d_z
Kouloglou’s intervention at the EP Plenary: Trump insulted Africa as a whole as well as European values

MEP Stelios Kouloglou (GUE/NGL) called from the Plenary of the European Parliament for the EU to take a stance against...

Close