Οι σύμμαχοι της ΝΔ ευθύνονται για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα

Permalink

Οι σύμμαχοι της ΝΔ ευθύνονται για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα και όχι η ελληνική κυβέρνηση είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για το προσφυγικό στο ENA Channel και στην εκπομπή Παρά…πέντε με τον δημοσιογράφο Σπύρο Λάτσα.

Όπως εξήγησε, όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη οι οποίες -η μία μετά την άλλη- έκλεισαν τα σύνορα, ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή στο κόμμα που ανήκει και η Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική δε αυτή έχει χαραχθεί από την Ανγκέλα Μέρκελ που ανήκει επίσης στο ΕΛΚ, το οποίο μάλιστα και καθοδηγεί.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, από την άλλη πλευρά,  είναι η μόνη που σύσσωμη υποστηρίζει την Ελλάδα, όχι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την Ελλάδα υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου και τόνισε ότι γίνονται συνέχεια στο Ευρωκοινοβούλιο διαμαρτυρίες ενάντια στις πολιτικές αυτές που αφήνουν την Ελλάδα απροστάτευτη και έκθετη να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος που άλλοι έριξαν πάνω της.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η βαλκανική οδός δεν έκλεισε με κοινή απόφαση και των 28 κρατών μελών αλλά με μονομερείς κινήσεις ενώ η κοινή απόφαση αφορούσε μόνο στη συμφωνία με την Τουρκία.

Υπάρχει η συμφωνία του Σεπτέμβρη, είπε, για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160 χιλιάδων προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης το οποίο όμως οι σύμμαχοι της Νέας Δημοκρατίας, οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της ομάδας Βίσενγκραντ και η Αυστρία, δεν επιτρέπουν να υλοποιηθεί ενώ προωθούν εδώ και μήνες σχέδιο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα σε αυτή την προσφυγική κρίση, που είναι η μεγαλύτερη μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, έχει βρεθεί σε αδύνατη θέση από πλευράς συσχετισμού των δυνάμεων διότι όλες οι άλλες χώρες έχουν δικαίωμα να κλείσουν τα σύνορά τους και να εμποδίσουν τη ροή των προσφύγων. Η μόνη χώρα που δεν μπορεί να το κάνει αυτό εφόσον δεν μπορεί να χτίσει ένα τείχος μέσα στη θάλασσα, είναι η Ελλάδα.

«Καμιά φορά θα πρέπει να σταματήσουμε τις αντιπολιτευτικές ρητορείες και να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και τι συμφέρει τη χώρα. Αυτή τη στιγμή τη χώρα τη συμφέρει να καταλάβει ποιος είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων και με βάση αυτόν να δράσει.» συμπέρανε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 216 times, 1 visits today)

Read more:
211617-ettinger
Ο ανεκδιήγητος Επίτροπος Έτινγκερ και οι 2 μυστικοσύμβουλοι Ευρωβουλευτές. Του Σ. Κούλογλου

  Διαβάστε τι έχει δηλώσει ο άνθρωπος, στις 29 Ιανουαρίου 2007: «Σε μια κοινωνία της αφθονίας, υπάρχει λιγότερη δυναμική από...

Close