Κούλογλου: Θα ενταθούν οι πιέσεις για τη διάσωση της CETA

Permalink

Αποτιμώντας τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Σαββόπουλο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την κατάλληλη τακτική πρέπει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, να βρεθεί παράλληλα μια λύση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να υπάρξουν δεσμεύσεις για το χρέος.

Εστιάζοντας στις εργασίες της Συνόδου είπε ότι «δεν υπήρχαν κριτικές απέναντι στην Ελλάδα, υπήρχε αναγνώριση για τις προσπάθειές της για το προσφυγικό, το κλίμα ήταν φιλικό, γενικά έξω πάμε καλά μέσα είναι τα περισσότερα προβλήματα».

Παρατήρησε πως είναι αλληλένδετα τα ζητήματα του χρέους και της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μάλιστα σημείωσε πως η ΕΚΤ εξετάζει να κάνει τη δική της αξιολόγηση για το χρέος, ενώ σημαντική για αυτό το ζήτημα χαρακτήρισε την πίεση που ασκούν οι διεθνείς παράγοντες, όπως εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα. Απαντώντας επίσης σε ερώτηση σχετικά με την αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα τόνισε πως η επίσκεψη του «μπορεί να συμβάλει, δεν θα γίνει για επικοινωνιακούς λόγους θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στο σταμάτημα του στραγγαλισμού της Ελλάδας και της πολιτικής της λιτότητας που έχει προκαλέσει τόσο κακό και στην παγκόσμια οικονομία όχι μόνο στην ευρωπαϊκή και ειδικά στις χώρες του νότου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις «ευκαιριακές συμμαχίες» τόνισε πως «σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα, διότι  ο Ολάντ θα χάσει τις εκλογές, ο Ρέντσι είναι στριμωγμένος, οι Πορτογάλοι δεν έχουν μεγάλο περιθώριο, πρέπει όμως να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος».

Τέλος σχετικά με την εμπορική συμφωνία CETA της ΕΕ με τον Καναδά είπε πως δεν είναι οριστικό το ναυάγιο της μετά τη διαφωνία της Βαλονίας στην οποία υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνημα αντίστασης ωστόσο ασκούνται πιέσεις αυτή τη στιγμή ειδικά από τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία, η οποία ενδιαφέρεται πολύ να εφαρμοστεί η CETA γιατί έτσι θα ωφεληθούν τα συμφέροντα των γερμανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη


(Visited 91 times, 1 visits today)

Read more:
328135-lagos_dikasterio
Μικρή συνεισφορά στον έρανο του Λαγού και ερωτήσεις για ΧρυσοχοΪδη | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Οι μέρες περνούν και τα λαγωνικά του κ. ΧρυσοχοΪδη δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον νεοναζί υπαρχηγό Χρήστο Παππά. Παρόλα...

Close