Ημερίδα «Λύνοντας τη σιωπή – Πληροφοριοδότες και προστασία του δημοσίου συμφέροντος»

Permalink

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, συμμετέχει στην ημερίδα:

«Λύνοντας τη σιωπή – Πληροφοριοδότες και προστασία του δημοσίου συμφέροντος», 

όπου θα μιλήσει για το θέμα της προστασίας πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμησης της Διαφθοράς και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ., στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1, Αμφιθέατρο).

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν σφαιρικά οι διαφορετικές πτυχές του Whistleblowing – κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές και δεοντολογικές – και να αναδειχθεί η σημασία του για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις αποκάλυψης σκανδάλων από πρόσωπα, τα οποία εισφέρουν στοιχεία για πρακτικές που αντιστρατεύονται την κοινωνική δικαιοσύνη και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Σημαντικές αποκαλύψεις σκανδάλων, που έχουν επιτευχθεί χάρις στα πρόσωπα αυτά (πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος / Whistleblowers), όπως τα Paradise και τα Panama Papers, αλλά και πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω του ιστότοπου WikiLeaks ή Luxleaks, αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος (Whistleblowers), στη διαδικασία λογοδοσίας και διάχυσης της πληροφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.


(Visited 61 times, 1 visits today)

Read more:
AmEA
Σχετικά με την προαγωγή της αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία στην Ε.Ε.

Γραπτή Δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 136 του Κανονισμού, σχετικά με την προαγωγή της αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία στην...

Close