Κούλογλου: Επαγρύπνηση απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς

Permalink

Σε όλα τα κοινωνικά θέματα – ζητήματα μειονοτήτων, γυναικών, νέων – η ακροδεξιά ψηφίζει αρνητικά και για αυτό απαιτείται επαγρύπνηση ώστε στις επόμενες εκλογές να εμποδιστεί η άνοδός της, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Star Kεντρικής Ελλάδος.

Στην συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης στην ευρωζώνη, που έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών και δεν είναι άλλες από τις πολιτικές λιτότητας και τον καπιταλισμό καζίνο. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, όπως τόνισε ο Στ. Κούλογλου, η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε δύσβατα μονοπάτια.

Για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουμε πάλι σε έναν Ψυχρό Πόλεμο, που βοηθά τις βιομηχανίες οπλικών συστημάτων. «Η Ελλάδα θέλει μια πολιτική ειρήνης, και τα χρήματα αυτά που δαπανώνται για την αγορά οπλικών συστημάτων, πρέπει να πάνε σε κοινωνικές πολιτικές. Μόνο έτσι θα έχουμε μια Ευρώπη σταθερή χωρίς συγκρούσεις στο εσωτερικό της. Είμαστε μπροστά στον κίνδυνο οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές. Αυτό είναι ντροπή και πρέπει να το αλλάξουμε», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Για την συμφωνία των Πρεσπών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως είναι μια καλή συμφωνία και αυτό αποδεικνύεται από τις οργισμένες αντιδράσεις των πολέμιών της. «Όμως θα πρέπει να καταλάβει και ο κ. Ζάεφ ότι θα πρέπει να μείνει στα συμφωνηθέντα. Εάν υπάρξει η παραμικρή παραβίαση της συμφωνίας, αυτό θα θέσει σε αμφισβήτηση την ίδια την συμφωνία. Μεγάλος χαμένος από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η ΠΓΔΜ, αλλά και η Ελλάδα θα χάσει καθώς η συμφωνία έχει αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη και διεθνώς».

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:


(Visited 54 times, 1 visits today)

Read more:
350809-den_einai_auto_pou_nomizete._2
Δεν είναι αυτό που νομίζετε…

Σκίτσο αρχείου του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close