Κούλογλου στον Guardian: O εθνικισμός κάνει ζημιά στην Βρετανία και στην Ελλάδα

Permalink

Η υπόθεση του brexit «θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας πως η ανικανότητα της δεξιάς και η δημαγωγία της ακροδεξιάς μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε δηλώσεις του στον Guardian.  Όπως επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «όπου η δεξιά και η ακροδεξιά κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα μεγάλο εθνικό θέμα, τα έκαναν μούσκεμα», και αυτό δεν υφίσταται μόνο στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, που «κινδυνεύει πια να γίνει μικρά Αγγλία».

«Το είδαμε και στην Ελλάδα. Το Κυπριακό ξεκίνησε από την χούντα, ενώ το μακεδονικό, μια υπόθεση που έχει διχάσει την χώρα και δεν έχει προσφέρει παρά μόνο διπλωματικές ήττες, ξεκίνησε από την δεξιά», εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου βρέθηκε χθες στο Λονδίνο προκειμένου να παραλάβει εξ ονόματος της Μαρίας Εφίμοβα, της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος και «πηγής» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, το βραβείο προς μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, «Blueprint».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Εφίμοβα, πηγή της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, για την υπόθεση της Pilatus Bank, είχε καταφύγει στην Ελλάδα φοβούμενη για την ζωή της και παραδόθηκε στις οικειοθελώς στις αρχές τον Μάρτιο του 2018. Η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τα αιτήματα έκδοσής της, τα οποία είχαν εκδώσει η Μάλτα αλλά και η Κύπρος, ενώ σε όλη αυτή την διαδικασία είχε την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου. Παρόλα αυτά, φοβούμενη για την ζωή της δεν μπορούσε να παραστεί στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο.

Σε μήνυμά της ευχαρίστησε και πάλι τους ευρωβουλευτές, τους δημοσιογράφους και τις οργανώσεις που την υποστήριξαν, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα «της οποίας η Δικαιοσύνη με έσωσε από μεγάλο κίνδυνο, αν όχι και από τον θάνατο».


(Visited 54 times, 1 visits today)

Read more:
sk
H αξιοπιστία των ΜΜΕ σε μέρες Fake News

H προστασία των whistleblowers και η σημασία της προστασίας της αλήθειας σε μια εποχή που οι ψεύτικες ειδήσεις, τα fake...

Close