Κούλογλου: Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδυάζει το ήθος του Μακελειού και του Μαρινάκη

Permalink

«Εάν η Νέα Δημοκρατία έρθει ποτέ στην εξουσία, ως κυβέρνηση θα συνδυάζει το ήθος του Μακελειού και του Μαρινάκη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης. Όπως εξήγησε, η σιωπηρή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στο προσβλητικό εξώφυλλο του Μακελειού όσο και στην επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Documento συναινούν σε αυτό.

«Για το πρωτοσέλιδο του Μακελειού η ΝΔ ίσα που ψέλλισε ότι ‘δεν είναι σωστό’. Σε κάθε περίπτωση το ότι κυκλοφορεί τέτοια φυλλάδα και δεν κατάσχεται κάθε μέρα αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα αποτελεί σκάνδαλο. Ο Χίος δεν έχει καμία σχέση με την δημοσιογραφία. Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ που σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ ευκίνητο τώρα ‘σκέφτεται’ και ‘εξετάζει’. Όσον αφορά την επίθεση στο Documento η αξιωματική αντιπολίτευση σιώπησε τελείως», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Όποια και εάν είναι η γνώμη της για την συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν θα έπρεπε η ΝΔ να διαφοροποιηθεί και να καταδικάσει την επίθεση; Όμως τι να περιμένει κανείς όταν γίνεται γνωστό, χωρίς να διαψεύδεται, ότι ο κ. Μαρινάκης, ένας επιχειρηματίας υπόλογος σε σειρά ποινικών υποθέσεων, που έχει οπαδικό στρατό και προβλέπει σαν κομματάρχης ότι θα πέσει η κυβέρνηση, χρηματοδότησε τα γραφεία της ΝΔ στον Πειραιά. Εξηγείται έτσι η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχετικά με την επικείμενη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως περιμένει «μια καλή έκπληξη που θα ενδυναμώσει την υπάρχουσα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989, τόνισε, ωστόσο, πως «ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ότι γίνονται εκλογές και δεν έχουν διαμορφωθεί τα διλήμματα. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικές οι ευρωεκλογές αυτές λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και ότι η ΝΔ θα τις αξιοποιήσει για να προκαλέσει αστάθεια στην κυβέρνηση και να ζητήσει πάλι πρόωρες εκλογές».

«Υπάρχει ο κίνδυνος η ακροδεξιά να γίνει σημαντική δύναμη διπλασιάζοντας τις δυνάμεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που ενέχει και τον κίνδυνο να συμπαρασύρει μαζί της και την δεξιά που είναι στην ίδια πολυκατοικία. Όταν μιλάμε για ακροδεξιά πρέπει να εξηγούμε ότι πρόκειται για μια δύναμη που ψηφίζει αρνητικά σε οποιαδήποτε προοδευτική πρόταση, είτε αυτή αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, τη βία κατά των γυναικών, τους νέους, τα μεταλλαγμένα, ή το περιβάλλον. Όπου η ακροδεξιά βρέθηκε στην εξουσία γύρισε τις κοινωνίες χρόνια πίσω: Στην Αυστρία έφερε το 12ωρο εργασίας, στην Ουγγαρία τον νόμο της σκλαβιάς, όπου οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε 400 ώρες απλήρωτων υπερωριών το χρόνο και σε ελεύθερες απολύσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής, που έχει εκδώσει πρόσφατα ένα βιβλίο, με τίτλο «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» και στο οποίο εξηγείται αυτή η αρνητική δράση της ακροδεξιάς αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της.

 


(Visited 49 times, 1 visits today)

Read more:
365867-4274374
Tσίμπησε μύγα το παρακράτος;

Είναι αυτό που λένε «μύγα σε τσίμπησε;». Ξαφνικά χθες, η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ ανέσυρε από τη φαρέτρα μια εκδήλωση...

Close