Ερώτηση Κούλογλου σε EKT για εμπλοκή ονόματος Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis.

Permalink

Eρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με την αναφορά του ονόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στο φάκελο του Σκανδάλου Novartis. 

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι στην έκθεση που υπογράφουν οι τρεις Εισαγγελείς – ερευνητές του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας προέβη σε προσπάθεια εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση και ζητά από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι να απαντήσει ποιές ενέργειες θα λάβει για να διασφαλίσει την αξιοπιστία και το κύρος της ΕΚΤ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Σ. Κούλογλου προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ως εξής:

«Σε έκθεση που υπογράφουν οι τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφέρεται ότι προέβη σε προσπάθεια εκφοβισμού προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση (1).

Η έκθεση διαβιβάστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η έκθεση αναφέρει πως ο κ. Στουρνάρας κάλεσε προστατευόμενο μάρτυρα στην ΤτΕ και τον απείλησε ότι θα «συντρίψει τους προστατευόμενους μάρτυρες όταν αλλάξει η κυβέρνηση”.

Ο κ. Στουρνάρας δεν είναι κατάλληλος για τη θέση. Προέβλεψε πολλές φορές ότι δεν θα πιαστούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα προεξοφλώντας «τέταρτο Μνημόνιο» και ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές. Διαψεύστηκε σε όλα.

Το όνομα του κ. Στουρνάρα αναφέρεται στα έγγραφα που παρέδωσε το FBI στην ελληνική Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis. Είχα υποβάλλει σχετική ερώτηση στον κ. Ντράγκι(2) που επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, Αλλά οι νέες αποκαλύψεις βλάπτουν σοβαρά τον κύρος της ΕΚΤ.

Ερωτάται ο πρόεδρος της ΕΚΤ:

Πώς θα διασφαλίσει την αξιοπιστία και το κύρος της ΕΚΤ, όταν το όνομα του  Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζεται στο φάκελο ενός μεγάλου διεθνούς σκανδάλου;

[1] https://tvxs.gr/news/ellada/eisaggeleis-diafthoras-o-maniadakis-mas-elege-pos-ton-ekbiazei-o-stoyrnaras
[2]http://www.europarl.europa.eu/RegistreWeb/search/simple.htm?relName=NUPE&relValue=618.092


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
311128-screen_shot_2020-02-18_at_5.28.44_m.m.
Κούλογλου: Τα περίεργα φαινόμενα αμνησίας των Καλογρίτσα-Μιωνή

“Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με διάφορες υποθέσεις, κάποιες σοβαρές κάποιες λιγότερο σοβαρές, την ώρα που άλλες χώρες στην ΕΕ, αντίστοιχες με...

Close