Κούλογλου: Άξιζε και καλύτερης τύχης η κα Σακελλαροπούλου

Permalink
«Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η επιλογή της κας Σακελλαροπούλου ήταν δια της ατόπου επαγωγής», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη, και εξήγησε:

«Εάν επέλεγε τον Παυλόπουλο θα ξεσπάθωναν οι σαμαρικοί, και δεν θα τον στήριζε ούτε το ΚΙΝΑΛ. Εάν επέλεγε Σαμαρά ή Βενιζέλο θα αντιδρούσαν οι καραμανλικοί. Εάν πρότεινε πρόσωπο από την κεντροαριστερά θα αντιδρούσε η ίδια η ΝΔ. Εάν έβαζε πρόσωπο από την ΝΔ, δεν θα στηριζόταν παρά μόνο από τους δικούς του βουλευτές. Η κα Σακελλαροπούλου δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, και έτσι δίνει μια διέξοδο. Επιπλέον είναι γυναίκα και σημαντική δικαστικός, που είναι πολύ θετικά στοιχεία της υποψηφιότητάς της. Ωστόσο, θα της άξιζε μια καλύτερη τύχη: να μην είναι θύμα επικοινωνιακών χειρισμών από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ο Στέλιος Κούλογλου προσέθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ανακοίνωσε εσπευσμένα την υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να στρέψει την προσοχή μακριά από τρία προβλήματα που φθείρουν την κυβέρνηση και αποτελούν σημαντικές ήττες. Το πρώτο εξ αυτών είναι το μεταναστευτικό, όπου υπάρχει πλήρες αδιέξοδο και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να ανασυγκροτήσει το σχετικό Υπουργείο, το οποίο είχε καταργήσει την επομένη των εκλογών! Το δεύτερο πρόβλημα είναι το αποτυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, και το τρίτο, φυσικά, η διπλωματική αποτυχία της απουσίας της χώρας από την διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο».

«Η κα Σακελλαροπούλου, όμως, δεν θα λύσει αυτά τα προβλήματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να παραμένει ένα συμβολικό πρόσωπο για το οποίο να μην γίνεται πολύς θόρυβος και να επιλέγεται με κριτήρια που ικανοποιούν λίγο-πολύ όλα τα κόμματα. Δεν πρέπει να είναι θύμα θεσμικών ατοπημάτων. Τα πολιτικά παιχνίδια και το κουτσομπολιό ενδιαφέρουν μόνο τους κύκλους του Κολωνακίου και των πέριξ. Ο κόσμος νοιάζεται για πιο σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η σύνταξή του, η θέρμανσή του, το νοικοκυριό του», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μεταφέροντας τις εξελίξεις από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου συζητείται η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, δήλωσε ότι «έχει αποφασιστεί μέχρι το 2040 η ΕΕ να είναι ουδέτερη όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που σημαίνει απολιγνιτοποίηση της Ευρώπης. Για να επιτευχθεί αυτό θα δοθούν στα κράτη 7,5 δισ ευρώ για να περάσουν σε πράσινες πολιτικές. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν τα επόμενα τρία χρόνια τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Δυτική Μακεδονία, ενώ αυτό, που τώρα δημιουργείται και έχει αντιρρυπαντικές προδιαγραφές, θα κλείσει το 2028. Από τα 7,5 δισ. ευρώ η Ελλάδα διεκδικεί τα 1,2 δισ. ενώ ο ετήσιος τζίρος των εργοστασίων στην Δ. Μακεδονία είναι 1,8 δισ. ευρώ. Τα χρήματα δεν θα φτάσουν ούτε για ένα χρόνο!»

«Κατά την γνώμη μου αυτό θα προκαλέσει τεράστια κοινωνική καταστροφή. Προφανώς και θέλω να στραφούμε σε πράσινες λύσεις, όμως πρέπει να γίνει σταδιακά. Εάν κλείσουν τα εργοστάσια θα έχουμε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και την καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής. Η Πολωνία και η Γερμανία ζήτησαν μεγαλύτερη περίοδο μετάβασης. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση βιάζεται τόσο», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Διαβάστε το άρθρο του Στ. Κούλογλου στο Tvxs.gr: Δυτική Μακεδονία: Έχει νόημα να πεθάνεις μέσα στο πράσινο;

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/HtcFShatukQ

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
Φτάσατε_
Φτάσατε;

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close